Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gyor și Rostov Don luptă pentru trofeul în turneul Final Four de la Budapesta

gsp.ro
Gyor bucurie

Rostov Don este a doua finalistă a Ligii Campionilor la handbal feminin, după succesul fără dubii cu Metz, scor 27-25. Astfel, lupta pentru trofeul în turneul Final Four de la Budapesta se va da între Gyor şi Rostov Don. Finala este programată duminică, începând cu ora 19:00, potrivit Mediafax.

La numai o zi distanţă după ce Federaţia Română de Handbal a anunţat că Ambrosio Martin nu mai este selecţionerul României, antrenorul spaniol a calificat-o pe Rostov Don în premieră în finala Ligii Campionilor.

Cu o echipă deja formată, campioana Rusiei a făcut un singur transfer important în vara trecută, l-a adus pe Ambrosio Martin pe banca tehnică. A adus tehnicianul cel mai în vogă în Liga Campionilor din ultimul deceniu, pentru a lega o echipă de vedete. La fel ca şi CSM Bucureşti în ultimele două sezoane, Rostov a avut mereu în ultimii ani multe jucătoare de mare valoare, dar nu a reuşit să obţină şi rezultatele aşteptate.

Citește și: Handbalistele Denisa Dedu şi Gabriela Perianu au câştigat Cupa EHF, cu echipa ungară Siofok KC

Un adevărat profesor în jocuri de Final Four, unde nu a pierdut niciodată în semifinale cât a fost la Gyor, antrenorul spaniol şi-a aşezat bine echipa în apărare şi s-a desprins de Metz cu ajutorul contraatacului. Portarul Sedoykina a făcut o primă repriză excepţională (10 parade şi 53%), iar Rostov Don şi-a construit o diferenţă importantă până la pauză, de şapte goluri, 15-8. În afară de Zaadi, Metz a dus lipsă de clarviziune în atac, a comis greşeli şi a ratat mult din situaţii de unu la unu, în special la nivelul extremelor.

Echipa frnaceză nu a renunţat însă la luptă şi a plecat într-o cursă de urmărire. Cu o apărare mai agresivă, care s-a aşezat mai sus, Metz a recuperat mingi şi a revenit în meci în primele 10 minute după reluare, 15-17. De aici, nu a reuşit să mai facă nimic, deşi a avut oportunităţi. Prima dată în minutul 42, când Smits a ratat din situaţie de unu la unu cu Pessoa (scorul era 16-18). Apoi în minutul 46, la scorul de 17-19, când nu a speculat superioritatea numerică, în urma descalificării pivotului Xenia Makeeva.

Cu Vyakhireva din ce în ce mai greu de oprit, Rostov Don a jucat cerebral şi a păstrat permanent o diferenţă de 2-3 goluri faţă de adversară. Victoria a fost înclinată definitiv în favoarea formaţiei ruse în minutul 58, când fostul portar al CSM Bucureşti, Mayssa Pessoa, a avut o altă intervenţie de zile mari, la o aruncare de la 7 metri, la scorul 24-27. La final, Rostov a câştigat cu 27-25 şi încearcă acum să producă marea surpriză cu Gyor.

Metz – Rostov Don 25-27 (8-15)

Glauser, Kapitanovic, Dos Reis – portari; Edwige, Gautschi, Zaadi 9, Flippes 4, N’Gouan 1, Nocandy 1, Houette 5, Levsha, Kanor, Zych, Smits 1, Maubon, Niombla 4. Antrenor: Emmanuel Mayonnade

Mekhdieva, Sedoykina, Pessoa – portari; Slivinskaya, Managarova 4, Sen 2, Abbingh 5, Vyakhireva 7, Bobrovnikova 4, Maslova, Makeeva, Kalinichenko, Tazhenova 1, Kozhokar 1, Kuznetsova 1, Borschenko 2. Antrenor: Ambrosio Martin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.