Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii au atacat platforma de comunicații a armatei australiene

vestidinrusia.ro
atacuri cibernetice hacker laptop

Hackerii au vizat o platformă de comunicații folosită de personalul militar și de apărare din Australia cu un atac de tip ransomware, au anunțat luni autoritățile. În ultima perioadă, Australia se confruntă cu o creștere a numărului de atacuri cibernetice.

Serviciul ForceNet, unul dintre furnizorii externi pe care departamentul de apărare îi contractează pentru a gestiona unul dintre site-urile sale, a fost atacat, dar până în prezent nu au fost compromise date, a declarat ministrul adjunct al apărării, Matt Thistlethwaite, potrivit Mediafax.

„Vreau să subliniez că nu este vorba de un atac sau de o breșă asupra sistemelor și entităților (tehnologice) de apărare. În acest stadiu, nu există nicio dovadă că setul de date a fost încălcat, este vorba de datele pe care această companie le deține în numele apărării", a explicat Thistlethwaite pentru ABC Radio.

Totuși, este posibil ca unele informații private, cum ar fi datele de naștere și detaliile de înrolare ale personalului militar, să fi fost furate, a relatat Australian Broadcasting Corp, citând o sursă din cadrul anchetei.

Thistlethwaite a anunțat că guvernul analizează incidentul „foarte serios" și că tot personalul din domeniul apărării a fost notificat, sugerându-se schimbarea parolelor.

Un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării a declarat pentru Reuters, că experții examinează conținutul setului de date afectat.

Atacurile de acest tip presupun criptarea datelor victimelor și oferirea unei parole în schimbul plății unor despăgubiri în criptomonede.

Unele dintre cele mai mari companii din Australia, inclusiv o societate de telecomunicații și cel mai mare asigurător de sănătate din țară au fost atacate de hackeri, iar informații despre milioane de clienți au fost expuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.