Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii din Italia cer o răscumpărare de 3 milioane de euro în bitcoin, după ce au furat cantităţi masive de date despre artişti

news.sky.com
hacker

Hackeri din Italia au furat cantităţi masive de date despre artişti şi au cerut o răscumpărare de 3 milioane de euro pentru returnarea lor, relatează dpa.

Societatea Italiană a Autorilor şi a Editorilor (SIAE) - care colectează redevenţe în numele muzicienilor, actorilor, autorilor şi dansatorilor - a fost miercuri ţinta piraţilor informatici, rezultând în circa 60 de gigabiţi de material criptat şi acum ilizibil.

Directorul SIAE, Geatano Blandini, a declarat pentru agenţia de presă ANSA că 28.000 de documente - inclusiv adrese, cărţi de identitate şi informaţii medicale - au fost descărcate şi au apărut deja parţial la vânzare pe dark web.

Hackerii cer o răscumpărare de 3 milioane de euro în bitcoin, a spus el. "SIAE nu va plăti o răscumpărare", a spus Blandini, adăugând că autorităţile investighează în prezent cazul, potrivit Agerpres.ro.

A fost un atac cibernetic de tip ransomware, a spus Geatano Blandini.

Prin atacurile de tip ransomware datele victimelor sunt criptate. De obicei hackerii oferă victimei atacului o cheie de criptare, în schimbul unor plăţi în criptomonedă care pot fi de sute de mii sau chiar de milioane de dolari.

Se pare că în urmă cu câteva săptămâni a mai existat un atac asupra SIAE, pentru care un grup de hackeri numit Everest şi-a asumat responsabilitatea, a precizat ANSA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.