Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii ruși s-au dezlănțuit: Au atacat direct serverele marilor site-uri de știri!

hackeri

Mai multe site-uri poloneze de ştiri au fost afectate de atacuri de tip DDoS (distributed denial-of-service) despre care guvernul spune că ar putea fi acţiunea unor grupuri de hackeri ruşi, a declarat joi ministrul pentru digitalizare, citat de Reuters, scrie News.ro.

Atacurile DDoS funcţionează prin direcţionarea unor volume mari de trafic de internet către serverele vizate, într-o încercare relativ puţin sofisticată de a le scoate din funcţiune.

Potrivit agenţiei PAP, printre site-urile afectate se numără cele ale cotidianelor Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita şi Super Express. Wyborcza a confirmat pe Twitter că a fost victima unui atac, la fel şi site-ul de ştiri wPolityce.pl.

"Având informaţii că se pregătesc astfel de atacuri, am informat imediat toate redacţiile interesate, astfel încât acestea să aibă posibilitatea de a reacţiona la această situaţie", a declarat ministrulş digitalizării, Janusz Cieszynski.

Întrebat dacă în spatele atacurilor se află grupuri ruseşti, Cieszynski a confirmat că guvernul "are astfel de informaţii". Varşovia s-a poziţionat ca unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei de când Rusia a invadat ţara, iar Polonia spune că se confruntă frecvent cu încercări ruseşti de a destabiliza situaţia din ţară.Moscova neagă însă în mod constant că desfăşoară operaţiuni de hacking.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.