Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii serviciului militar de informații al Rusiei au ATACAT sistemul Windows

windows

Corporaţia Microsoft a afirmat că un grup de hackeri a încercat să exploateze, prin atacuri cibernetice, o vulnerabilitate a sistemului de operare Windows, descoperită recent. Grupul, cunoscut sub numele de Strontium, Fancy Bear sau APT 28, ar fi fost asociat anterior cu guvernul Rusiei şi cu acte de piraterie informatică cu implicaţii în politica americană.

Microsoft a anunţat că soluţia pentru protejarea utilizatorilor Windows împotriva genului de atac respectiv va fi publicată pe 8 noiembrie, transmite Reuters. Ar fi vorba despre atacuri asupra unor victime a căror identitate nu a fost precizată. O breşă de securitate a fost identificată în software-ul Flash, produs de Adobe Systems, şi alta în Windows. Adobe a publicat luni soluţia de securitate adecvată.

Citește și: S-a pozat GOALĂ în stația de autobuz! Și, asta NU e TOT: Alte două fete au mers goale pe stradă / VIDEO

Experţii Google în securitate au furnizat deja detalii despre atacuri, o decizie criticată de Microsoft, care afirmă că slăbiciunile sistemelor şi programelor nu ar trebui dezvăluite înainte să existe soluţii de protecţie accesibile publicului larg.

Un expert american în domeniul culegerii de informaţii a declarat agenţiei de presă menţionate că Fancy Bear lucrează pentru GRU, serviciul militar de informaţii al Rusiei, care potrivit serviciilor secrete americane ar fi răspunzător de piratarea e-mailurilor şi bazelor de date ale Partidului Democrat, informează agerpres.ro.

Citește și: Nuntașii au început să DEZBRACE mireasa, sub ochii mirelui / VIDEO 18+

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.