Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hagi tună și fulgeră: Fotbalul românesc e ZERO

news.ro
gheorghe hagi

Hagi tună și fulgeră: Fotbalul românesc e ZERO

Fotbalul românesc este pe butuci de ani buni și lucruri bune nu se întrevăd. O spunem noi de mai multă vreme, dar o spune și Gică Hagi, cel mai bun fotbalist român și managerul care a încercat să-l revitalizeze cu tinerii crescuți la academia sa de la malul mării.

La finalul săptămânii trecute, România a rămas fără nicio echipă în grupele cupelor europene, după ce Farul și Sepsi au fost învinse în play-off-ul Conference League. Elevii lui Gică Hagi au bifat o premieră negativă pentru fotbalul românesc, devenind prima echipă de la noi care a fost eliminată de o formație din Finlanda. Asta după ce mai făcuse o „nefăcută“, în primul tur preliminar din Liga Campionilor: înfrângere în dublă manșă contra lui Sheriff Tiraspol și eliminare în premieră cu o echipă din Republica Moldova.

Realitatea e greu de acceptat

După câteva zile în care a stat ascuns, Gică Hagi a ieșit în față și a avut un discurs care le dă iubitorilor fotbalului fiori pe spate. „Venim după o zi în care am fost dezamăgiți, am analizat, am reflectat. E o situație clară, pe care toată lumea a văzut-o. Fotbalul românesc are mult de progresat, sunt multe direcții în care trebuie să progreseze.

E un moment în care trebuie să reflectăm foarte bine, pentru a face progrese. E chestia administrativă, unde trebuie să ne organizăm mai bine. Cu toții, din tot ce am văzut, toată lumea e de acord că suntem unde suntem: jos. E realitatea, chiar dacă e greu de acceptat. Datoria mea e să analizez și să văd ce fac de mâine. Trebuie găsite cauzele și schimbat ceva“, și-a început Hagi discursul.

Bugete minuscule față de celelalte țări

Managerul Farului Constanța a găsit explicația decăderii fotbalului în bugetele echipelor românești, minuscule față de cele ale echipelor din Europa: „Pentru cei care am făcut performanță, e greu să acceptăm realitatea asta dură. Trebuie să schimbăm ceva, ca echipele românești să fie an de an în cupele europene.

Echipele trebuie să aibă acționari puternici, ca în fotbalul european. S-a făcut Revoluția în ’89 ca să fim liberi, democrați, dar de atunci am regresat mult. Toți cei de afară, pe care i-am bătut sau am jucat de la egal la egal, aveau 80 de milioane buget și acum au ajuns la un miliard. Noi suntem zero în momentul de față.

Bugetele noastre nu contează, sunt infime, la ce țară reprezentăm, la populația pe care o avem. Ce s-a întâmplat în vara asta, ce s-a întâmplat în ultimii 15 ani doare. Dacă nu doare, e greu să vină ceva bun pentru România. Victoriile aduc fericire. Noi, românii, suntem dezamăgiți, supărați. Cei de sus trebuie să facă ceva, pentru ca echipele din România să fie în grupe. Dacă nu, adio!“, a continuat Gică Hagi.

Mai sus nu poate ajunge cu Farul

În încheiere, fostul mare internațional a spus că echipa sa nu poate ajunge mai sus dacă nu i se mai alătură acționari în proiectul de la Ovidiu: „Noi, Farul, am învățat multe. A fost o experiență și cu bune, și cu rele. Vom încerca să învățăm, să încercăm să progresăm. Dacă la Farul nu se întâmplă ce trebuie să se întâmple, Farul nu va mai face un centimetru mai mult.

Dacă nu se va ajunge la un buget mai mare, să se facă și stadionul, să avem acționari, mai mult nu se poate. Am realizat maxim, am câștigat campionatul, mai mult nu se poate“, a încheiat Hagi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.