Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT - În plină criză a energiei, Comisia Europeană sfătuiește România să angajeze minerii în muzee

mineri deces

Oficiali din Comisia Europeană au recomandat României să deschidă muzee în care să îi încadreze în muncă pe minerii disponibilizaţi în cadrul procesului de decarbonare a sistemului energetic, a declarat, miercuri, europarlamentarul PNL Daniel Buda, într-o dezbatere despre pachetul de tranziţie energetică european "Fit for 55".

"Ţin minte o discuţie din Comisia de Dezvoltare Regională (Comitetul pentru Dezvoltare Regională al Parlamentului European, n.r.), unde ne pregăteam de Fondul pentru o Tranziţie Justă şi discutam de ceea ce înseamnă înlocuirea cărbunelui ca sursă de energie, pentru că România încă depinde în proporţie de 30% (de cărbune, n.r.), energia electrică este în proporţie de 30%, din câte am reţinut eu, pe bază de cărbune... Nu e atât de simplu să spui 'de mâine închidem minele', şi i-am întrebat pe cei de la Comisia Europeană: 'ce facem cu minele pe care le-am închis, cu populaţia care este acolo?'. Şi (un oficial european, n.r.) mi-a spus, într-un mod neserios, aş spune eu: 'Faceţi muzee!' Păi nu putem trăi numai din muzee. Ai mai multe probleme, ai problema care ţin de zona socială şi se pune întrebarea ce pui ca alternativă", a afirmat Daniel Buda, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul român a subliniat că obiectivul european privind tranziţia energetică spre o economie cu mai puţine emisii de carbon trebuie să aibă un termen de implementare realist specific fiecărei ţări.

"Toate aceste obiective care sunt asumate la nivel european evident că trebuie să ţină cont de ceea ce spunea mai devreme colegul meu Iuliu Winkler - putem oare să le implementăm în mod realist şi în intervalul de timp asumat de către Comisia Europeană? De aceea spunea domnia sa 'grăbeşte-te încet', eu aş spune 'grăbeşte-te încet şi bine'. Până la urmă este foarte important să putem implementa în statele noastre aceste ţinte asumate la nivel european", a adăugat europarlamentarul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.