Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT Ludovic Orban explică de ce a LEGALIZAT turismul electoral: există studenți care nu sunt acasă la alegerile locale

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Halucinant - Premierul Ludovic Orban explică de ce PNL a legalizat turismul electoral, permițându-le românilor să voteze la alegerile locale în orice alt oraș sau județ, fără a se mai ține cont de circuscrpția electorală la care au fost arondați.

Citește și: Va fi SHOW TOTAL! Anamaria Prodan a anunțat că întră în politică

"Poziția noastră este foarte clară. Este poziția pe care am adoptat-o public. În legislația eletorală privind alegerile anticipate nu erau prevăzute anticipatele. Era necesară această ordonanță. Sigur că odată cu ordonanța care era necesară am făcut niște lucruri necesare și firești și anume să extindem și la condițiile parlamentare condițiile de vot din diaspora care au fost disponibile la alegerea președintelui. Nu puteam nu să ținem cont că în diaspora sunt 800.000 de alegători înregistrați în străinătate. Există discuții privind extinderea dreptului la vot și în altă circumscripție decât cea în care au domiciliul cei care votează. Există de exemplu studenți care nu sunt în localitatea de domiciliu în ziua votului și astfel nu pot vota", a declarat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.