Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas a atacat Israelul! Netanyahu vrea o ripostă fermă

Gaza atac israel tanc



Rachetele au căzut în zone nepopulate în apropiere de Beersheva, la circa 40 de kilometri de Gaza. Nu au fost raportate victime.

La scurt timp, premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat armatei să răspundă la tirurile de rachete trase marţi după-amiaza din Fâşia Gaza, a afirmat un oficial israelian sub rezerva anonimatului. Netanyahu a cerut armatei să 'lovească ţintele teroriste din Gaza', a precizat oficialul citat.

Potrivit martorilor şi forţelor de securitate palestiniene, armata israeliană a lansat o lovitură aeriană în nordul Fâşiei Gaza ca represalii la rachetele palestiniene care au atins Israelul. Lovitura aeriană israeliană a vizat zona Beit Lahiya, în nordul enclavei palestiniene. Pentru moment nu au fost raportate victime.

Negociatorii israelieni şi palestinieni au convenit în ultimul moment luni seară, la Cairo, asupra prelungirii cu 24 de ore a armistiţiului în Fâşia Gaza, până marţi seara la ora 24.00. Egiptul, care mediază tratativele dintre cele două părţi în conflict, a venit cu această propunere pentru a mai da o şansă negocierilor. Pentru o încetare a focului permanentă guvernul israelian solicită în principal demilitarizarea Fâşiei Gaza, în timp de gruparea Hamas, care controlează acest teritoriu, are ca revendicare de bază ridicarea blocadei israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.