Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas a bătut din nou la poarta țarului Putin! Reacția Moscovei la vizita delegației grupării teroriste

cdn.vox-cdn.com
gaza hamas israel

Hamas a bătut din nou la poarta țarului Putin! Reacția Moscovei la vizita delegației grupării teroriste

Ministerul rus de Externe a transmis vineri că a primit o delegaţie din partea grupării palestiniene Hamas şi că a îndemnat-o să îi elibereze pe ostaticii pe care gruparea încă îi ţine prizonieri în Fâşia Gaza, printre care şi trei cetăţeni ruşi, potrivit Reuters şi AFP, anunță Agerpres.

"În timpul discuţiei, accentul a fost pus pe confruntarea în desfăşurare în zona de conflict palestiniano-israeliană, în contextul în care criza umanitară din Fâşia Gaza a atins proporţii catastrofale", a precizat MAE rus într-un comunicat.

"Partea rusă a subliniat necesitatea eliberării rapide a civililor capturaţi în timpul atacurilor din 7 octombrie 2023 şi deţinuţi de facţiunile palestiniene, inclusiv a trei cetăţeni ruşi - A. Kozlov, A. Lobanov şi A. Trufanov", se arată în comunicatul MAE rus după întâlnirea între viceministrul rus Mihail Bogdanov, emisarul preşedintelui rus pentru Orientul Mijlociu şi ţările din Africa, şi Mousa Abu Marzook, membru al biroului politic al Hamas.

Aceste discuţii au vizat "clarificarea poziţiei Hamas şi politica sa în problema" ostaticilor, indică într-un text separat delegaţia Hamas. Au fost, de asemenea, abordate "modalităţile de obţinere a unei încetări a focului" în Fâşia Gaza, potrivit Hamas, care susţine că a primit sprijinul Rusiei "în ceea ce priveşte drepturile poporului palestinian".

Este a doua vizită a unei delegaţii Hamas la Moscova de la începutul războiului în Fâşia Gaza în toamna anului trecut

Într-un comunicat separat, emis mai târziu în cursul zilei de vineri, Ministerul rus de Externe a declarat că Bogdanov a purtat, de asemenea, discuţii cu ambasadorul Israelului în Rusia, Simona Halperin.

Ministerul a declarat că Rusia susţine o soluţionare cuprinzătoare a conflictului din Orientul Mijlociu pe baza deciziilor Consiliului de Securitate al ONU.

Ambasadorul israelian, se arată în comunicat, "a fost informat, de asemenea, despre eforturile consecvente ale diplomaţiei ruse în interesul eliberării imediate şi necondiţionate a civililor reţinuţi în Fâşia Gaza, inclusiv a cetăţenilor ruşi".

Războiul din Gaza între Israel şi Hamas s-a soldat cu moartea a 24.762 de persoane, majoritatea femei şi copii, potrivit cifrelor publicate vineri de Ministerul Sănătăţii, controlat de gruparea islamistă palestiniană.

Conflictul a fost declanşat de atacul fără precedent al comandourilor Hamas în sudul Israelului în 7 octombrie, care s-a soldat cu moartea a 1.140 de persoane, în majoritate civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.