Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas explică atacurile: 'Noi nu ţintim civili. Coloniştii fac parte din ocupaţie şi fac parte din forţa armată israeliană. Ei nu sunt civili'

hamas

Hamas explică atacurile: 'Noi nu ţintim civili. Coloniştii fac parte din ocupaţie şi fac parte din forţa armată israeliană. Ei nu sunt civili'

Osama Hamadan, purtătorul de cuvânt principal al Hamas, a declarat pentru Al Jazeera că nu atacă civili, relatează News.ro.

Grupuri pentru drepturile omului, precum Amnesty International, au subliniat că Hamas a ucis civili israelieni.

„Trebuie să faceţi diferenţa între colonişti şi civili. Coloniştii au atacat palestinieni... Sperăm că Amnesty are umilinţa internaţională de a ne trimite arme mai dezvoltate pentru a ataca doar soldaţii”, a declarat Hamdan.

Întrebat dacă şi civilii din sudul Israelului sunt consideraţi colonişti, Hamdan a spus: „Toată lumea ştie că acolo există colonii”. „Noi nu ţintim civili în mod intenţionat. Am declarat că coloniştii fac parte din ocupaţie şi fac parte din forţa armată israeliană. Ei nu sunt civili”, a adăugat el.

Răspunsul Israelului

Cel mai înalt purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare Israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că armata a ucis peste 400 de terorişti palestinieni în sudul Israelului şi în Fâşia Gaza şi a capturat alte zeci de persoane în timpul luptelor care au început sâmbătă, scrie Times of Israel.

„La această oră, există forţe care luptă în [kibbutzul] Kfar Aza, sunt percheziţii într-un număr mare de oraşe. Există forţe ale FDI în toate oraşele, nu există niciun oraş în care să nu fie prezentă o forţă a FDI”, a declarat Hagari într-o conferinţă de presă.

Hagari spune că misiunile FDI sunt de a evacua toţi locuitorii din oraşele de la graniţa cu Gaza, de a pune capăt luptelor pe teritoriul israelian, de a controla breşele din bariera de securitate şi de a continua loviturile împotriva siturilor teroriste din Fâşie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.