Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas face țăndări strategia Israelului: 'Va fi întâmpinat doar cu o mai mare rezistență'

nbcnews.com
hamas tunel

Hamas face țăndări strategia Israelului: 'Va fi întâmpinat doar cu o mai mare rezistență'

Practica Israelului de pedepsire colectivă împotriva palestinienilor din Fâșia Gaza nu își va atinge obiectivele și va duce doar la creșterea rezistenței, transmite reprezentantul Hamas, Abdel Latif al-Kanu.

"Uciderea a peste 8.000 de palestinieni de către ocupant și demolarea caselor lor nu este o victorie sau o realizare, ci mai degrabă un indiciu al inadecvării, confuziei și absența tuturor valorilor și moralei", a spus al-Kanu, într-o declarație postată pe canalul Telegram al Hamas. Războiul dezlănțuit de Israel împotriva palestinienilor "nu își va atinge obiectivele și va fi întâmpinat doar cu o mai mare rezistență și rezistență", a mai spus el.

Context

Situația din Orientul Mijlociu s-a deteriorat brusc după infiltrarea militanților Hamas din Fâșia Gaza pe teritoriul israelian la 7 octombrie, însoțită de masacre ale rezidenților din așezările de frontieră și de luare de ostatici, inclusiv copii, femei și persoane în vârstă. Radicalii au numit acest atac un răspuns la acțiunile autorităților israeliene împotriva moscheii Al-Aqsa din Ierusalim. Israelul a declarat o blocadă completă a Fâșiei Gaza, a lansat operațiuni terestre în Fâșia Gaza și ripostează împotriva țintelor radicale din enclava palestiniană și părți din Liban și Siria. Ciocniri au loc și în Cisiordania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.