Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas REACȚIONEAZĂ: neagă orice implicare în atacul din Israel. Ce ar fi declanșat rachetele

Haaretz
Hamas

Armata israeliană a acuzat luni mişcarea islamistă Hamas că ar fi autoarea tirului cu rachete provenind din Fâşia Gaza, în urma căruia şapte persoane au fost rănite uşor la nord de Tel Aviv şi a anunţat trimiterea de întăriri la graniţa cu Fâşia Gaza. În replică mişcarea islamistă palestiniană Hamas a negat că ar fi autoarea unui tir cu rachete și a subliniat că nu are niciun interes într-o confruntare cu statul israelian, informează AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Ambasadorul Palestinei la București reacționează: 'Cred că Dăncilă va distruge speranța ca România să devină membră a Consiliului de Securitate'

"Nimeni din cadrul mişcării de rezistenţă, inclusiv din Hamas, nu are interesul să tragă tiruri de rachete din Gaza contra inamicului", a declarat pentru AFP, cerând să nu-i fie dezvăluită identitatea, un înalt responsabil al mişcării aflată la putere în Fâşia Gaza. Acesta a afirmat că tirul ar fi putut fi provocat, în mod nefericit, "de vremea rea".

Presa israeliană, probabil alimentată de oficiali preocupaţi să evite un scandal, a invocat deja condiţiile atmosferice drept posibilă cauză a unui tir cu rachete în direcţia Tel Aviv-ului, la mijlocul lui martie. Armata israeliană a lovit atunci zeci de poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza, ca represalii.

Citește și: Comisia Europeană, PRIMA REACȚIE la SCANDALUL mutării Ambasadei la Ierusalim

Înaltul responsabil Hamas a declarat că mişcarea islamistă, precum şi Jihadul islamic, aliatul ei, au împărtăşit această dezminţire, precum şi informaţiile pe care le au la dispoziţie, cu egiptenii, vecini şi mediatori istorici în Gaza, care au "contacte intense şi permanente", pentru a putea împiedica o ripostă israeliană.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, aflat la Washington, a anunţat luni că îşi scurtează vizita în SUA în urma acestui atac cu rachete şi a ameninţat că Israelul 'va riposta în forţă', făcând să crească temerile privind o nouă escaladare a situaţiei în jurul teritoriilorpalestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.