Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas se va întâlni cu restul facţiunilor palestiniene pentru a "reconsidera strategia de negociere" cu Israelul

HR Magazine
hamas israel

Grupul islamist palestinian Hamas a anunţat vineri că se va întâlni cu restul facţiunilor palestiniene pentru a-şi "reconsidera strategia de negociere", după ce Israelul a respins cea mai recentă contrapropunere de acord de încetare a focului şi de schimb de ostatici israelieni pentru deţinuţi palestinieni prezentate de grupare şi de mediatori, informează EFE.

"Respingerea de către Israel a propunerii mediatorilor, prin amendamentele pe care le-a adus, a readus totul la punctul din care am plecat", a deplâns într-un comunicat Hamas, care guvernează de facto Fâşia Gaza.

Oficiali israelieni au exprimat joi aceeaşi idee, dar au acuzat Hamas că a făcut modificări asupra unor aspecte esenţiale ale propunerii cu care Israelul fusese deja de acord.

"Având în vedere comportamentul lui (prim-ministrul israelian Benjamin) Netanyahu, respingerea sa faţă de acordul mediatorilor, atacul asupra Rafah şi ocuparea punctului de trecere a frontierei (cu Egiptul - n.r.), conducerea mişcării va organiza consultări cu liderii fracţiunilor de rezistenţă palestiniene pentru a ne reconsidera strategia de negociere", a indicat gruparea.

Delegaţiile Israelului şi Hamas au părăsit joi Cairo, fără să fi ajuns la un acord şi cu poziţii din ce în ce mai ireconciliabile, după ce posibilitatea unui acord părea tot mai aproape.

"Atacul armatei inamice asupra Rafah şi ocuparea punctului de trecere de la Rafah imediat după ce Hamas a anunţat că este de acord cu propunerea mediatorilor confirmă faptul că ocupaţia evită ajungerea la un acord", a subliniat gruparea palestiniană.

Hamas l-a acuzat pe Netanyahu că a folosit negocierile ca "acoperire" pentru a ataca Rafah şi pentru a menţine "războiul de exterminare împotriva poporului nostru", atribuindu-i premierului israelian "întreaga responsabilitate pentru obstrucţionarea acordului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.