Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hamas şi Fatah au decis amânarea transferului de putere în Fâşia Gaza

hamas

Grupările rivale palestiniene Hamas şi Fatah au cerut miercuri amânarea transferului de putere în Fâşia Gaza, cu două zile înainte de termenul convenit în acordul de reconciliere încheiat sub auspiciile Egiptului, transmite AFP. "Hamas şi Fatah cer Egiptului amânarea transferului de putere (în Gaza), din 1 decembrie până pe 10 decembrie, cu scopul de a finaliza anumite dispoziţii", se arată într-un comunicat al mişcării islamiste Hamas, care controlează enclava palestiniană, conform Agerpres.

Un oficial al Fatah, care domină Autoritatea Naţională Palestiniană, a confirmat anunţul Hamas, într-o declaraţie la finalul unei reuniuni comune în Gaza. Această decizie survine unor acuze reciproce privind nerespectarea angajamentelor asumate. Acordul dintre cele două părţi, semnat pe 12 octombrie, la Cairo, prevedea că Autoritatea Palestiniană, dominată de Fatah şi având baza în Cisiordania, va relua cel mai târziu la 1 decembrie controlul total asupra Fâşiei Gaza, de unde a fost alungată în iunie 2007.

Refuzul categoric al Hamas de a se dezarma şi soarta funcţionarilor sunt două dintre obstacolele cele mai periculoase pentru procesul de reconciliere, conchide AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.