Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări dure între Hamas și Fatah într-o tabără de refugiați palestinieni din Liban

INSS
hamas fatah

Trei membri ai Hamas au fost ucişi duminică de focuri de armă în timpul funeraliilor unui membru al mişcării islamiste într-o tabără palestiniană de lângă Tir, în sudul Libanului, a declarat un responsabil al formaţiunii palestiniene, relatează AFP.

Raafat al-Murra i-a acuzat pe ''militanţi ai (mişcării palestiniene rivale) Fatah că au tras în direcţia convoiului funerar'' al unui palestinian care a fost ucis într-o explozie vineri în aceeaşi tabără din Bourj al-Chemali. El a precizat că şase persoane au fost rănite.

Unul dintre locuitorii taberei de refugiaţi palestinieni a declarat pentru AFP că o confruntare militară a avut loc duminică, în timp ce elemente armate ale Fatah şi Hamas au fost deja desfăşurate în zonă înainte ca focuri de armă să fie trase.

Libanul găzduieşte peste 192.000 de refugiaţi palestinieni, majoritatea în cele 12 tabere ale ţării, potrivit cifrelor oficiale din 2020.

Conform unui acord de lungă durată, armata libaneză nu intră în aceste tabere, unde securitatea este asigurată de facţiuni palestiniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.