Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Handbal pe plajă: Jucătoarele vor putea purta şorturi în loc de bikini, a decis Federaţia internaţională

http://jurnalmm.ro/
handbal pe plaja minge sport nisip

Federaţia internaţională de handbal (IHF) a modificat regulamentul său referitor la echipamentul jucătoarelor, pentru a le permite componentelor formaţiilor de handbal pe plajă să poarte şorturi în loc de bikini, în urma plângerilor că reglementările anterioare erau sexiste, transmite Reuters.

În luna iulie, Federaţia norvegiană de handbal a fost amendată de Federaţia europeană de profil (EHF) cu 1.500 de euro deoarece naţionala feminină a acestei ţări a disputat Campionatul European de handbal pe plajă de la Varna folosind colanţi în loc de bikini, în meciul cu Spania pentru locul 3. EHF a considerat că este "îmbrăcăminte neadecvată", care nu este autorizată de regulament. Fiecare jucătoare din echipa Norvegiei a fost amendată cu 150 de euro, informează Agerpres.

Regulamentele obligau jucătoarele să utilizeze bikini, iar partea inferioară "să nu aibă mai mult de 10 cm în părţile laterale".

Federaţia norvegiană (NHF) a precizat în această vară că îmbrăcămintea unei echipe ar trebui să fie "la libera alegere într-un cadru standard", iar important este ca "sportivele să se simtă confortabil".

Ministrul norvegian al Sportului, Abid Raja, a afirmat că situaţia este "complet ridicolă", iar atitudinile trebuie să se schimbe.

Cântăreaţa americană Pink afirmat că ar fi bucuroasă să plătească amenda în locul jucătoarelor norvegiene, încurajându-le în acelaşi timp să continue la fel. "Federaţia europeană de handbal ar trebui să plătească o amendă pentru sexism. Bravo, doamnelor", a spus Pink.

Miniştrii din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia au cerut IHF în luna septembrie să modifice regulile referitoare la echipament, "în conformitate cu egalitatea de gen".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.