Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Handbalista Eliza Buceschi dedică victoria tuturor românilor, după ce a marcat nouă goluri în meciul cu Cehia

www.libertatea.ro
Eliza Buceschi

Naţionala de handbal feminin a României a învins, sâmbătă, reprezentativa Cehiei, cu scorul de 31-28 (17-11), la debutul în grupa D a CE din Franţa. Eliza Buceschi, cu 9 goluri, a fost declarată MVP-ul partidei, iar la final a dedicat victoria tururor românilor, informează News.ro.

”Chiar dacă a doua repriză nu a fost cum am dorit, mă bucur că am câştigat. Ceea ce contează e rezultatul final. Mă bucur că am început cu o victorie. Dedicăm victoria tuturor românilor, chiar de ziua noastră naţională. Mulţumim că fanii prezenţi aici ne-au arătat că oriunde jucăm ca acasă”, a spus Buceschi, la TVR.

La rândul său, antrenorul Ambros Martin a declarat: ”Suntem foarte fericiţi, ştim că acest Campionat European e greu, pentru că adversarele, mai ales la început, sunt foarte ambiţioase. Cel mai important lucru este să îmbunătăţim jocul, mai avem lucruri de rezolvat”.

Liderul naţionalei tricolore, Cristina Neagu a transmis şi ea urări românilor de 1 Decembrie, dar a vorbit şi despre ce urmează.

”Nu e niciun meci uşor la CE, vedem şi din celelealte rezultate. Sunt surprize. Mă bucur foarte tare că am câştigat azi. Le mulţmesc românilor care au fost în sală şi La mulţi ani tuturor, La mulţi ani, România. Am fost motivate şi pentru că e ziua naţională, şi pentru debut şi pentru că Cehia ne-a scos de la Mondiale anul trecut, sunt fericită că am învins. Am jucat bine, am jucat deştept pe final, am câştigat, asta e important. Sincer, cred că în acest moment nu este o principală favorită la trofeu. Toate meciurile sunt grele, apropiate. Ne pregătim cât mai bine, gândurile sunt la următorul meci, cu Germania, va fi un meci foarte greu. Trebuie să jucăm ca o echipă”.

Naţionala de handbal feminin a României a debutat, de Ziua Naţională, cu o victorie, la CE, scor 31-28 (17-11), cu Cehia.

Cu 8 goluri marcate în partida cu Cehia, Cristina Neagu a trecut de Grit Jurack (194 goluri), pe locul secund în topul all-time al marcatoarelor de la Campionatul European şi are un total de 201 reuşite. Prima poziţie a topului, pe care Neagu o va atinge cu siguranţă în Franţa, este deţinută în prezent de unguroaica Farkas Agnes (205 goluri).

În cealaltă partidă a grupei D, tot sâmbătă, Norvegia – Germania, scor 32-22 (16-15).

România va juca în continuare cu Germania (3 decembrie, ora 19.00) şi cu Norvegia (5 decembrie, ora 22.00).

Obiectivul echipei României la CE2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6.

Competiţia se desfăşoară în patru oraşe – Nantes, Nancy, Montbéliard şi Brest, cu fazele superioare programate la Nantes şi Nancy, respectiv cu finala la Paris AccorHotels Arena, în 16 decembrie. În total, 47 de meciuri.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.