Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm, declarații de ULTIMĂ ORĂ după întâlnirea cu Tudorel Toader

Inquam Photos / George Calin
hans klemm

Discuțiile dintre ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, s-au terminat, după aproape două ore. Klemm a declarat, după întrevederea cu ministrul Justiției, că a avut cu acesta o „discuție fructuoasă şi completă” cu privire la modificările care vor fi aduse legislației sistemului judiciar și va transmite un comunicat în acest sens, pentru a scoate în evidență ceea ce s-a decis.

„Împreună ministrul Toader am avut o discuţie foarte complexă şi fructuoasă în această dimineaţă, într-un spirit pozitiv, cum trebuie să se întâmple, în cadrul Parteneriatului Strategic. Am avut posibilitatea să discut cu ministrul Justiției despre viziunea sa și responsabilitatea sa în calitate de ministru al Justiției. După discuția de astăzi, vreau să transmitem o declarație comună, pentru că vreau să scoatem în evidență ceea ce s-a decis. Vreau să subliniez că discuţiile au avut loc în spiritul cooperării, am făcut schimb de multe informaţii şi perspective şi aştept să lucrez în continuare cu ministrul şi cu Guvernul în viitor”, a declarat Hans Klemm.

Amintim că într-un comunicat dat publicității pe 29 august, Ambasada SUA și-a manifestat îngrijorarea cu privire la propunerile de revizuire a sistemului judiciar. "Statele Unite au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justiției din 23 august cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar. Îndemnăm toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției și pentru a asigura credibilitatea instituțiilor sale", se arăta în comunicat.

Ministrul Tudorel Toader a anunțat pe 23 august modificările care vor aduse legislației sistemului judiciar. Una dintre acestea prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția de procurori a CSM, la propunerea ministrului justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României. O altă modificare propusă la pachetul de legi ale justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.