Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm LAUDĂ Guvernul Dăncilă: E primul executiv care s-a gândit să facă așa ceva

Liviu Dragnea Hans Klemm

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat joi, la un forum internațional de afaceri organizat la Parlament de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, că este pentru prima oară în mandatul său de reprezentant al Statelor Unite la București când un Guvern român organizează un asemenea eveniment, scrie Mediafax.

„Vreau să-l felicit pe ministrul Oprea (Radu Oprea - n.r.) pentru ideea organizării acestei conferințe. Acesta este primul Guvern care, în timpul celor trei ani de mandat ai mei ca ambasador al SUA în România, s-a gândit să organizeze un eveniment de încurajare a liderilor comunității de afaceri din România să se gândească la investiții în străinătate. Eu cred că acesta este atât un semn al maturității companiilor românești, cât și un semn al forței economiei românești", a declarat, joi, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, la lucrările „International Business Forum” organizat la Palatul Parlamentului de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Klemm a adăugat că președintele SUA i-a cerut, pe de-o parte, să mărească nivelul exporturilor produselor americane în România, și să încurajeze românii să investească în Statele Unite, pe de altă parte.

„Legat de responsabilitățile care mi-au fost date de președintele meu în domeniul relațiilor economice dintre SUA si Romania, principala mea obligație este să majorez nivelul exporturillor de produse și bunuri americane în Romania. Mi se mai spune să-i ajut pe americani să investească aici, în Romania. Dar, de fapt, principala mea prioritate în domeniul economic, și care respectă instrucțiunile președintelui meu, este să încurajez afaceriștii români să investească în SUA și să creeze locuri de muncă în SUA", a precizat Hans Klemm.

La eveniment mai participă, printre alții, și ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ ÎCCJ a DECIS când va judeca solicitarea lui Lucian Onea privind ridicarea măsurii controlului judiciar

În zilele de 30 și 31 august 2018, la Palatul Parlamentului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat organizează un eveniment-premieră în România, „International Business Forum", care are ca țintă „dezvoltarea capacității de export și investiții pe piețe externe a mediului de afaceri românesc”, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.

Scopul acestui forum internațional de afaceri este ca „prin întâlnirea la aceeași masă, în paneluri organizate pe țări, a diplomaților ambasadelor acreditate la București cu mediului de afaceri din România și reprezentanții guvernului, antreprenorii români să identifice noi oportunități de business, să se informeze direct de la reprezentanții statelor despre piețe de desfacere, facilități fiscale, legislație, etc. și, de asemenea, întărirea relațiilor comerciale cu partenerii străini”, se mai arată în comunicatul de prezentare a evenimentului.

Peste patruzeci de țări sunt așteptate să-și trimită reprezentanții la nivel de ambasador, însărcinat cu afaceri și consilier economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.