Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Belgia: Ciocniri între poliție și protestatari / VIDEO

www.voanews.com
belgia politie

Poliţia belgiană a făcut uz de tunuri cu apă contra a circa 100 de persoane venite să perturbe finalul unei demonstraţii organizate marţi, la Bruxelles, contra unui proiect de modificare a legislaţiei muncii elaborat de guvernul belgian, informează AFP. Coloana formată de manifestanţi, circa 60.000 de persoane conform poliţiei, se risipea în apropierea Gare du Midi din Bruxelles, atunci când circa 100 de huligani, dintre care unii aveau feţele acoperite de fulare sau de măşti de gaz, au început să arunce pietre şi alte obiecte spre forţele de ordine, care au ripostat cu tunuri cu apă.

 

Manifestaţia a fost organizată la apelul principalelor confederaţii sindicale din Belgia, dar şi al Partidului Socialist francofon (PS), aflat în opoziţie după alegerile din 2014. Demonstranţi sosiţi atât din Flandra (nord), cât şi din Valonia (sud) purtau banderole cu sloganurile ''Nu săptămânii de lucru de 45 de ore!'', ''Nu vă atingeţi de pensiile noastre!'' şi ''Nu flexibilităţii!''. La un an şi jumătate de la sosirea la putere a coaliţiei de dreapta conduse de Charles Michel, mobilizarea sindicatelor şi a partidelor de stânga din Belgia a rămas una solidă, conform Agerpres.

 

Mai multe greve au avut loc în toamna lui 2014 după o manifestaţie de mare amploare la Bruxelles, la care au participat nu mai puţin de 120.000 de persoane, o premieră în ultimele decenii în Belgia.

 

Liderii sindicali critică mai ales reforma ce prevede ''anualizarea'' timpilor de muncă, cu posibilitatea ca angajatorii să impună săptămâni de lucru de 45 de ore, urmate de perioade de orar mai lejer.

 

De la venirea la putere, guvernul condus de Charles Michel a provocat iritarea sindicatelor prin măsuri controversate, precum îngheţarea temporară a salariilor şi modificarea de la 65 la 67 de ani a vârstei de pensionare până în 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.