Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Brazilia: Un fost ministru a fost arestat, percheziţie la sediul Partidului Muncitorilor

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Poliţia braziliană a arestat joi un fost ministru din guvernele de stânga conduse de Luiz Inacio Lula da Silva şi apoi de Dilma Rousseff şi a efectuat o percheziţie la sediul din Sao Paolo al Partidului Muncitorilor (PT) în cadrul anchetei asupra scandalului de corupţie Petrobras, relatează AFP. Aceste două operaţiuni au necesitat o importantă desfăşurare a forţelor de ordine în cinci state, potrivit poliţiei.

Paulo Bernardo, fost ministru al planificării în perioada mandatelor preşedintelui Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010) şi al comunicaţiilor în primul mandat al Dilmei Rousseff (2011-2015), a fost reţinut la Brasilia în cadrul unei anchete privind "mita în valoare de 100 de milioane de reali (peste 26 de milioane de euro) plătită unor diverşi funcţionari", a informat Parchetul din Sao Paolo. Autorităţile au afirmat joi că aproape două milioane de euro au fost plătite unui cabinet de avocatură având legături cu Paulo Bernardo, un personaj-cheie al PT şi soţul senatoarei PT Gleisi Hoffmann, foarte apropiată de Dilma Rousseff.

Un alt ministru al guvernului Dilmei Rousseff, al bunăstării sociale, Carlos Gabas, a fost convocat pe de altă parte pentru a fi audiat în această afacere. Parchetul a subliniat joi că fostul preşedinte al PT "Joao Vaccari este cel care fixa procentele de plătit". În prezent, Joao Vaccari se află în închisoare în cadrul anchetei Petrobras. Aleasă preşedintă a Braziliei în 2014, Dilma Rousseff luptă pentru supravieţuirea sa politică, după ce a fost înlăturată de la putere de Senat pe 12 mai. Ea este în aşteptarea unei hotărâri definitive, prevăzută pentru 22 august, în cadrul procedurii de demitere angajate împotriva sa pentru cosmetizarea conturilor publice. Dilma Rousseff a fost înlocuită de vicepreşedintele Michel Temer pe care l-a acuzat că a pus la cale o lovitură de stat parlamentară, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.