Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Germania - Grevă în opt aeroporturi: Sute de zboruri anulate; 220.000 de pasageri afectați de această acțiune

news.yahoo.com
avion disparut

Sute de zboruri au fost anulate marți din cauza grevei personalului de securitate de la opt aeroporturi din Germania, estimându-se că cel puțin 220.000 de pasageri vor fi afectați de această acțiune, potrivit asociației aeroporturilor germane ADV, informează site-ul de știri The Local, conform Mediafax.

Personalul de securitate de la aeroporturile Frankfurt - cel mai mare din Germania - Hamburg, Munchen, Hanover, Bremen, Leipzig/Halle, Dresden și Erfurt va intra în grevă timp de câteva ore în cursul zilei de marți, angajații nemulțumiți cerând creșterea salariilor, potrivit sindicatului ver.di.

Următoarea LOVITURĂ a Adinei Florea - Care va fi cea mai mare 'captură' a Secției pentru investigarea magistraților

Luni, Fraport, operatorul aerian al aeroportului Frankfurt a anunțat că firmele aeriene au anulat deja peste 800 de zboruri programate marți, adică aproximativ unul din trei zboruri a fost anulat.

Un reprezentat al operatorului aerian Fraport a anunțat că un grup de angajați va avea grijă de pasagerii care nu se pot îmbarca în avioane din cauza grevei, oferindu-le pături, alimente și paturi pliabile.

Sindicatul ver.di a transmis că greva a fost "provocată" de angajatori care au oferit o creștere de doar 2% a salariilor în următorii doi ani. Sindicatul cere ca salariul primit de personalul care efectuează controale de securitate să fie crescut până la valoare de 20 de euro pe oră. Asociația angajatorilor BDLS afirmă că aceasta ar reprezenta în unele cazuri o creștere de până la 30%.

Următoarea rundă de discuții între sindicat și angajatori se va desfășura pe 23 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.