Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Haiti: proteste majore în capitala Port-au-Prince și alte orașe din țară din cauza violențelor grupărilor infracționale

news.asu.edu
haiti

Străzile capitalei statului Haiti, Port-au-Prince, au fost blocate joi de manifestanți după ce 11 ofițeri de poliție au fost uciși în ultima săptămână din cauza violenței bandelor care continuă să stăpânească națiunea din Caraibe, anunță Rador.

Protestatarii au blocat drumuri din jurul capitalei și din mai multe orașe din nord, presa locală relatând că manifestațiile erau conduse chiar de ofițeri de poliție furioși din cauza lipsei sprijinului guvernamental în lupta împotriva bandelor. Mai mulți demonstranți au ajuns la reședința oficială a premierului Ariel Henry și apoi au plecat spre aeroportul din Port-au-Prince, potrivit unui martor Reuters.

Henry s-a întors dintr-o călătorie în Argentina, unde participase la o conferință joi după-amiază, potrivit informațiilor furnizate de două surse prezente pe aeroport. Poliția Națională din Haiti și biroul premierului nu au putut fi contactate. Gruparea infracțioală Vitelhomme a ucis săptămâna trecută patru ofițeri de poliție în apropierea capitalei, iar într-un schimb de focuri purtat miercuri cu banda Savien din orașul Liancourt alți șapte ofițeri au murit, potrivit Poliției Naționale din Haiti și informațiilor publicate în presa locală.

Tulburarările sociale au loc în contextul în care Națiunile Unite discută despre trimiterea unei forțe de atac străine pentru a înfrunta grupările criminale haitiene, o propunere care a fost făcută inițial în urmă cu trei luni. Nicio țară nu s-a oferit să conducă o astfel de forță.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.