Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în Paris din cauza restricțiilor: Violențe între tineri și poliție, pentru a patra noapte consecutiv

arcul de triumf paris proteste franta violente

Confruntări între grupuri de tineri şi poliţie au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri în suburbii ale Parisului, pentru a patra noapte consecutiv, regulile stricte de izolare adoptate de autorităţi în lupta împotriva epidemiei de coronavirus accentuând tensiunile sociale, potrivit Reuters.

La Villeneuve-La-Garenne, la nord de Capitală, poliţia antirevoltă a descins într-un complex rezidenţial pentru a calma spiritele după ce au fost incendiate deşeuri menajere şi gunoaie.

Poliţiştii au folosit scuturi pentru a se proteja de sticlele aruncate în direcţia lor, luminând cu lanterne clădirile înalte, unde alţi rezidenţi priveau de la ferestre desfăşurarea evenimentelor.

Directorul Centrului de Control al Bolilor: iarna viitoare coronavirusul va reveni și mai agresiv


La Nantere, mai la vest, unele străzi erau acoperite de resturi calcinate ale vehiculelor incendiate şi de sticla spartă a unei staţii de autobuz vandalizată.

Tulburări au fost semnalate de asemenea în cartierul Clichy, în nordul Parisului.

Tulburările au izbucnit prima oară la Villeneuve-La-Garenne sâmbătă după un accident cu un motociclist care s-a ciocnit de o maşină a poliţiei fără însemne oficiale în timpul unui control. Poliţia, care a lansat o anchetă, a spus că agenţii respectivi au vrut să-l interogheze pe motociclist întrucât acesta nu purta cască şi circula pe stradă în sens interzis.

Suburbiile franceze - zone cu imobile înalte, situate la periferia marilor oraşe - sunt de mult timp locuri de declanşare a tulburărilor din motive sociale şi economice. În 2005, tulburările au durat trei săptămâni după ce doi tineri care fugeau de poliţie au fost ucişi într-o suburbie din nordul Parisului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.