Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS în Republica Moldova: Igor Dodon a dat peste cap Guvernul

facebook
dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a respins joi candidaturile miniştrilor propuşi de Partidului Democrat (PDM), informează Radio Chişinău.

Dodon a argumentat că majoritatea celor propuşi au demonstrat "inconsecvenţă, lipsă de profesionalism şi oportunism în funcţiile şi activităţile desfăşurate anterior". "Mai mulţi candidaţi au probleme de integritate şi, mai grav, unii dintre aceştia au fost personal implicaţi în fraudă bancară, participând la luarea deciziilor care au dus la devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova', se mai arată în mesajul lui Igor Dodon.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

Preşedintele Republicii Moldova a semnat decretul de demisie a şase miniştri, după ce marţi PDM a anunţat remanieri în cadrul guvernului. După cum a anunţat la 19 decembrie preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, şapte dintre cei 13 membri ai guvernului de la Chişinău vor fi înlocuiţi, conform unei decizii adoptate de Biroul Politic al Partidului Democrat (PDM), în consens cu alianţa aflată la guvernare în Republica Moldova.

Printre noile propuneri figurau foştii premieri Chiril Gaburici şi Iurie Leancă, precum şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum

Refuzul lui Igor Dodon de a numi noi membri ai guvernului va servi drept motiv de a-l suspenda din nou pe acesta din funcţia de preşedinte, cum s-a întâmplat recent în cazul numirii ministrului apărării, a explicat pentru Radio Chişinău expertul în drept constituţional Alexandru Arseni.

Actualul guvern de la Chişinău a fost învestit la 20 ianuarie 2016, în contextul unei ample crize politice şi sociale. Legalitatea guvernului a fost contestată de opoziţie, fiind organizate proteste masive. În vara acestui an, parlamentul Republicii Moldova a aprobat o lege de modificare a structurii guvernului, numărul ministerelor fiind redus de la 16 la 9.

Citește și: Victorie uriașă pentru Ingrid Mocanu în Justiție! Înfrângere rușinoasă pentru o renumită instituție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.