Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în spitale: Medicii din Craiova au refuzat să semneze contractele pentru gărzile suplimentare

rfi.ro
medici

E hoas total în spitale, iar medicii sunt decişi să meargă până la capăt. Tot mai mulţi medici refuză să semneze contractele pentru gărzile suplimentare. Sunt nemulţumiţi că pentru câteva luni, plata se face tot în funcţie de nivelul salariilor din 2009. Ministerul Sănătăţii le promite că în septembrie va fi gata ordonanţa care va remedia situaţia.

Medicii de la Spitalul Judeţean din Craiova au refuzat să semneze contractele pentru gărzile suplimentare. Din ceea ce percep din partea colegilor mei, există un sentiment, pe de o parte, de frustare, şi, pe de altă parte, de nemulţumire, legat de aceste probleme, a declarat dr. Stelian Mogonţă, chirurg la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Plata gărzilor ca ore suplimentare de la 1 august, prevăzute într-un contract separat, pare să nu-i motiveze pe medici. Motivul: sunt bani prea puţini pentru că se ia în calcul salariul din 2009. La nivelul întregii ţări, cred că peste 80% din medicii care lucrează în spitalele de urgenţă din România nu vor semna aceste contracte (...) în condiţiile în care Ministerul nu a vrut să satisfacă nişte cerinţe minimale, adică acest contract de muncă se desfăşoară la nivelul anului 2016, a explicat dr. Eleodor Cârstoiu, vicepreşedintele Federaţiei Hipocrat, conform TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.