Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos în țara condusă de dictatorul Lukașenko: sistemul medical din Belarus nu mai face față numărului mare de cazuri Covid-19

adevarul.ro
virus covid delta

În Belarus, din cauza coronavirusului, medicii nu mai oferă îngrijiri medicale cu programare. Chiar și programările la stomatologi au fost anulate, informează NEXTA.

Conform statisticilor oficiale, 15-17 persoane au murit în fiecare zi în țară de la începutul toamnei, iar aproximativ 2.000 sunt infectați. Situația reală este totuși incertă, deoarece regimul condus de Lukașenko pare că blochează cifrele reale și Ministerul Sănătății n-ar avea voie să difuzeze cifrele care arată adevăratul dezastru.

Chiar și bolnavii grav sunt convinși să rămână acasă, deoarece nu există locuri în spitale - și asta după ce o treime din toate paturile au fost alocate pentru covid. Tot oxigenul produs în țară a fost utilizat pentru nevoile de îngrijire a bolnavilor Covid-19.

Abia pe 9 octombrie, când au apărut cozi pentru ridicarea cadavrelor, masca a devenit obligatorie în Belarus.

Astăzi statul a ajuns la punctul în care Ministerului Sănătății a anulat examinările medicale programate sau chiar fizioterapia.

La 17 octombrie, Belarusul a confirmat 1.956 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore; alți 1.170 de pacienți cu coronavirus au fost externați din spital, a aflat BelTA de la serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Belarus.

Numărul de persoane care au avut coronavirus la nivel național a ajuns acum la 573.943. Un total de 546.415 pacienți diagnosticați anterior cu COVID-19 s-au recuperat în Belarus.

Până la 4.417 pacienți cu COVID-19 au murit de la izbucnirea pandemiei în Belarus.

În general, Belarusul a efectuat 9.143.327 teste, inclusiv 26.377 teste în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.