Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOS la casele de pensii: Peste 45.000 de dosare de recalculare a veniturilor bătrânilor sunt întârziate, unele chiar cu șase luni

business24.ro
casa de pensii

Peste 45.000 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform Casei Naționale de Pensii Publice, la nivelul lunii septembrie, a transmis, vineri, Ministerul Muncii. Media întârzierilor este între una și trei luni, dar sunt și cazuri unde se ajunge la șase luni.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Ministerul Muncii, 45.252 de dosare de recalculare a pensiilor sunt întârziate, conform statisticii Casei Naționale de Pensii Publice la nivelul lunii septembrie.

Citește și: Florin Iordache: Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă! O să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face

Dintre acestea, unele ajung și până la șase luni de întârziere, iar media întârzierilor este între una și trei luni.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a ost, vineri, în videoconferință cu cei 42 de directori executivi ai caselor județene de pensii și cu cei ai caselor de pensii din sectoarele Capitalei și a cerut clarificări din partea acestora.

Directorilor li s-a dat termen prima săptămână a lunii decembrie pentru rezolvarea problemelor legate de întârzierea dosarelor de recalculare a pensiilor.

„Raportat la numărul de pensionari din fiecare județ ale căror dosare de recalculare înregistrează întârzieri la nivelul lunii septembrie, primele cinci case de pensii sunt, în ordine, Sector 1, Alba, Gorj, Sector 3 și Argeș”, se arată în comunicat.

Astfel, în prima săptămână a lunii decembrie, fiecare director executiv al caselor județene de pensii va prezenta o situație la zi a cazurilor restante în recalcularea dosarelor de pensii.

În paralel, ministrul Muncii, Violeta Alexandru le-a cerut directorilor executivi soluții concrete privind simplifcarea procedurilor de lucru la nivelul fiecărei case teritoriale printr-o delimitare mai clară a responsabilităților la nivelul celor șase filtre de verificare.

Citește și: Dan Barna ‘a luat foc’- Ne-au otrăvit trecutul, ne compromit prezentul și ne anulează viitorul .

„Niciun pensionar nu tebuie să se roage de casele județene de pensii să respecte legea și termenul de 45 de zile în soluționarea dosarului de pensionare. Pe tot parcursul procesului de verificare și emitere a deciziei de pensionare, respectiv de recalculare, între angajații caselor județene de pensii și pensionari, trebuie să existe o comunicare clară și asumată astfel încât oamenii să aibă încredere că intituțiile responsabile soluționează cu celeritate fiecare dosar”, a declarat Alexandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.