Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos la frontiera dintre Mexic şi SUA: 400 de imigranţi decedaţi la frontieră

www.aldianews.com
Trump Mexic

Numărul imigranţilor decedaţi în timp ce încercau să treacă frontiera din Mexic în SUA a crescut anul trecut, deşi numărul celor implicaţi în astfel de tentative s-a redus cu jumătate după alegerea lui Donald Trump la Casa Albă, indică un raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), dat publicităţii marţi şi citat de dpa. Conform raportului OIM, cel puţin 412 persoane şi-au pierdut viaţa în zona de frontieră anul trecut, faţă de 398 în 2016, conform Agerpres.

De la începutul lui 2014, OIM a consemnat cel puţin 1.468 de morţi în acea zonă, a precizat purtătorul de cuvânt Joel Millman, la Geneva. 'Creşterea numărului de decese este deosebit de preocupantă, întrucât datele disponibile arată că mult mai puţini migranţi au pătruns în SUA pe la graniţa cu Mexic anul trecut', a subliniat Frank Laczko, directorul Centrului de analiză a datelor privind migraţia al OIM.

Această situaţie s-ar putea datora faptului că migranţii trebuie să străbată distanţe mai lungi, în condiţii de căldură extremă, pentru a evita patrulele de frontieră, şi dificultăţii tot mai mari de a-i ajuta pe aceştia, indică raportul.

Autorităţile de frontieră din SUA au reţinut anul trecut puţin peste 341.000 de migranţi, comparativ cu 612.000 în 2016. Donald Trump s-a angajat în campania prezidenţială din 2016 că va stopa total imigraţia pe la frontieră sudică a Statelor Unite. După alegerea sa la Casa Albă, activitatea patrulelor de frontieră s-a intensificat considerabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.