Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos la graniţa dintre Siria şi Liban: O furtună de zăpadă a făcut 10 victime

Operation World
Liban

Zece cetăţeni sirieni care încercau să intre în mod ilegal în Liban au murit într-o furtună de zăpadă care a lovit o zonă de frontieră cu Siria, aflată în război, a informat vineri armata libaneză, citată de DPA. Iniţial, nouă cadavre au fost descoperite în zona muntoasă al-Sawayari-Masnaa, la graniţa cu Siria, a adăugat armata într-o declaraţie, conform Agerpres.

Armata a indicat totodată că a salvat şase persoane prinse în furtuna de zăpadă în aceeaşi zonă. Una dintre acestea a murit ulterior în spital. Doi sirieni au fost arestaţi, fiind suspectaţi de implicare în încercarea de a trece ilegal victimele în Liban, potrivit aceleiaşi declaraţii.

Potrivit DPA, există mai multe rute utilizate de contrabandişti pentru a aduce sirieni în Liban în schimbul banilor. În 2014, guvernul libanez a decis să nu mai accepte cetăţeni sirieni după ce un aflux al acestora a pus tensiune pe economia Libanului. Libanul găzduieşte în aproximativ 1,5 milioane de sirieni, care şi-au părăsit casele, în urma războiului din ţara lor, care durează de peste şase ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.