Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos la guvernare: Florin Cîțu anunță că reducerea accizei la carburanți ar arunca România în procedură de infringement

Inquam Photos
Florin Cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri, la 24 de ore după ce ministrul Finanțelor a anunțat înjumătățirea accizei la carburant, că măsura contravine normelor europene.

El a spus că nu poate fi negociat cu Comisia Europeană scăderea cu 50% a accizei la carburant în România. „Nu există nicio portiță de negociere. Automat intri în procedură de infringement dacă acciza se reduce sub nivelul minim”, a afirmat fostul premier.

Cîțu a adăugat că pe lângă această problemă „mi se pare aberant sa iei o masura pentru trei luni de zile”.

Cîțu a menționat că în ședința de marți a coaliției de guvernare el a spus că este de acord cu propunerea PSD de înjumătățire a accizei la combustibil cu două condiții: dacă o astfel de măsură va duce la un preţ mai mic la pompă și dacă măsura este acceptată de oficialii europeni.

Coaliţia a validat marţi reducerea temporară, cu 50%, a accizei la carburanţi, măsură care ar scădea preţul la pompă imediat cu peste 1 leu, a anunţat, marţi, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

"Am propus liderilor coaliţiei soluţia scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsură care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în şedinţa de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu Comisia Europeană şi marile companii distribuitoare de carburanţi pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii", a precizat sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.