Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos uriaș! Dorel lovește în Canada: Lucrările de întreținere au provocat întreruperea internetului și a telefoniei mobile

vestidinrusia.ro
internet

Unul dintre cei mai mari furnizori de telefonie mobilă și internet din Canada și-a prezentat scuze pentru întreruperea serviciilor sale la nivelul întregii țări. Problemele au început vineri și au fost provocate de lucrări de întreținere, potrivit BBC.

Directorul general al companiei, Tony Staffieri, a declarat că defecțiunea a survenit în urma „unei actualizări de întreținere în rețeaua principală", scrie mediafax.ro.

Transporturile, serviciile bancare și serviciile de urgență au fost afectate, iar liniile telefonice de urgență 911 și bancomatele bancare au fost indisponibile. Canadienii s-au adunat în cafenele și biblioteci pentru a găsi o conexiune la internet.

Întreruperea serviciilor a început vineri la ora locală 04:30 și a durat mai mult de 15 ore, dar majoritatea serviciilor au fost restabilite, au precizat reprezentanții companiei. Întreruperea a avut un efect uriaș asupra unei game largi de servicii din Canada, reamintind cât de dependentă a devenit societatea de comunicațiile moderne.

Multe servicii 911 au raportat dificultăți cu apelurile primite, iar spitalele au cerut personalului de gardă să vină la serviciu până la rezolvarea problemei. De asemenea, întreruperea a dus la anularea unor evenimente sportive și mondene.

În provincia Quebec, un tribunal din Montreal a fost nevoit să amâne o audiere într-un proces urmărit de canadieni deoarece funcționarii din închisoare nu au reușit să se conecteze la un sistem de videoconferință.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.