Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOSUL din prima săptămână de carantină la Sibiu: 2000 de infectați și 50 de morți, în orașul președintelui

sibiu_piata_mare

Sibiul se află la aproape aceeași rată de infectare ca în urmă cu o săptămână, când a intrat în carantină, iar numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 au trecut de 12.000, cu aproape 2.000 mai multe decât în 16 noiembrie. Numărul deceselor este de 348, față 294 la intrarea în carantină, conform Mediafax.

La o săptămână după intrarea în carantină, Sibiul este încă pe primul loc între județele cu cea mai mare rată de infectare în 12 zile. De la 9 la mie în 16 noiembrie, a scăzut la 8,64 în 23 noiembrie, la o săptămâmână după intrarea în carantină a municipiului Sibiu, a orașelor Cisnădie și Tălmaciu și a satului Șelimbăr.

Numărul mare de persoane confirmate cu SARS-CoV-2 a continuat să fie mare, astfel că s-a ajuns, luni, la 12.600 de persoane, față de 10.580, în 16 noiembrie.

Citește și: Decizie de ULTIMĂ ORĂ în Spania: ce OBLIGAȚIE au românii care vor să intre în țară

Și numărul deceselor a crescut. Dacă la intrarea în carantină existau 294 de decese, în 23 noiembrie, numărul ajungea la 348.

În săptămâna de carantină, la Sibiu a ajuns un nou container pentru depozitarea persoanelor decedate de COVID-19, pentru că locurile din Moga Spitalului Județean se epuizau de la o zi la alta, acest nou container fiind dotat cu instalație de răcire. În prezent, capacitate de la Morgă este de 30 de locuri, pentru persoane confirmate cu noul coronavirus.

Săptămâna de carantină a însemnat și decizii administrative. Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Liliana Coldea, a acceptat, cu greu, să își dea demisia, la solicitarea repetată a vicepremierului Raluca Turcan. În locul său a fost desemnată o echipă de medici militari, condusă de colonelul Constantin Vlase, până vinerea trecută director medical la Spitalul Militar de Urgență Galați. Și Direcția de Sănătate Publică Sibiu are conducere militară, aici fiind director interimar directorul medical al Spitalului Militar de Urgență Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

De luni, 23 noiembrie, alte trei localități: municipiul Mediaș, orașul Avrig și satul Orlat sunt în carantină. Aici restricțiile sunt la fel ca și în Sibiu, însă specific este faptul că în ziua votului, în 6 decembrie, locuitorii au voie să iasă din case pentru a merge să voteze parlamentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.