Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HAOSUL privind piața liberă CONTINUĂ: Facturile CRESC de azi, ANRE anunță că NU e ultima zi în care putem schimba furnizorul

anre.ro
sigla ANRE Romania

1 iulie nu este un termen limită până la care clienții trebuiau să intre pe piața concurențială, prin încheierea de noi contracte, dar este momentul de când se aplică noile prețuri de serviciu universal, a explicat joi Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE la Digi24.

Noile prețuri de serviciu universal sunt valabile în următoarele șase luni în cazul energiei electrice și pentru următorul an în cazul gazelor, a explicat Zoltan Nagy-Bege, conform Mediafax.

„În ambele piețe, din păcate, aceste prețuri sunt în creștere pentru clienții care nu au trecut în piața concurențială. În cazul pieței de energie electrică creșterile sunt între 1 și 7%, în funcție de zona în care sunt clienții și furnizorul lor de energie electrică, iar la gaze creșterile pot fi chiar și de 25%”, a precizat vicepreședintele ANRE.

Creșterile vin în primul rând din evoluția piețelor angro, unde se înregistrează majorări în toată Europa, mai ales în comparație cu prețurile de anul trecut, când, din cauza restricțiilor, cererea a fost redusă și prețurile mici.

Pe piața gazelor naturale o treime din totaalul consumatorilor au trecut în piața concurențială, și mai mult de jumătate pe piața de energie electrică.

Consumatorii pot opta pentru schimbarea furnizorului de gaze sau de electricitate oricând, în baza ofertelor pe care companiile le anunță pe comparatorul ANRE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.