Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haosul se dezvălănțuie: Guvernatorul Kievului anunță că jumătate de zonă rămâne în beznă mai multe zile

bec spart

Aproximativ jumătate din regiunea care înconjoară capitala ucraineană va rămâne fără electricitate în următoarele zile, în urma atacurilor cu rachete rusești asupra instalațiilor electrice, a declarat guvernatorul regiunii Kiev, conform Reuters. Atacurile de luni, care au aruncat din nou părți ale Ucrainei în întunericul înghețat, au fost cele mai recente dintr-o serie de atacuri care au lovit infrastructuri critice și au tăiat căldura și apa pentru multe persoane. Kievul, un oraș cu aproximativ 3 milioane de locuitori, pare să fi scăpat de pagube grave. Dar regiunea Kiev, care nu include capitala și care avea o populație de aproximativ 1,8 milioane de locuitori înainte de război, a fost grav afectată.

"În următoarele zile, aproximativ jumătate din regiune va rămâne fără electricitate", a declarat Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii, pe aplicația de mesagerie Telegram. Moscova neagă că intenția sa este de a răni civilii, dar a declarat că suferința acestora nu va lua sfârșit decât dacă Ucraina va ceda la cererile Rusiei.

DTEK, cel mai mare furnizor privat de energie din Ucraina, a fost nevoit să deconecteze o instalație de la rețeaua electrică din cauza daunelor provocate de atacurile de luni și a declarat că instalația a fost lovită de 17 ori în ultimele două luni. Volodymyr Kudritsky, șeful operatorului rețelei naționale de energie electrică Ukrenergo, a declarat că Rusia a lansat în mod deliberat atacurile în momentul în care temperatura a scăzut sub zero grade. "Este nevoie de o zi sau două pentru a restabili generarea normală în sistem", a declarat Kudritsky pentru televiziunea ucraineană.

Pagube au fost raportate și în alte regiuni, inclusiv în sud și sud-est, unde au avut loc unele dintre cele mai aprige lupte între forțele ucrainene și ruse, ceea ce a provocat avertismente privind noi pene de curent de urgență.

Toate stațiile de pompare a apei și liniile de rezervă din regiunea Odesa au rămas fără energie electrică, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă, a anunțat compania de apă pe Telegram.

În Kramatorsk, un oraș din regiunea Donețk aflat sub controlul Ucrainei, 370 de blocuri de apartamente au rămas fără căldură din cauza întreruperilor de curent, a declarat primarul orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.