Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hariri afirmă că este `în drum spre aeroport` pentru a părăsi Riadul (tweet)

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Prim-ministrul libanez, Saad Hariri, care este aşteptat la Paris, a afirmat vineri seară că este "în drum spre aeroport" pentru a părăsi Riadul, locul unde se află de la demisia sa surpriză din 4 noiembrie, transmite AFP.

"A spune că sunt reţinut în Arabia Saudită şi am interzis să părăsesc ţara reprezintă o minciună. Sunt în drum spre aeroport", a scris, pe Twitter, Hariri. 

Premierul libanez demisionar, Saad Hariri, se va afla sâmbătă la Paris unde va fi primit de preşedintele francez, Emmanuel Macron, a anunţat joi Palatul Elysee, potrivit AFP. 

"Palatul Elysee a confirmat venirea lui Saad Hariri în Franţa şi întâlnirea cu şeful statului, sâmbătă, la Palatul Elysee", a declarat pentru AFP preşedinţia Franţei. 

Pentru a-i oferi o ieşire lui Saad Hariri, în prezent în Arabia Saudită, Emmanuel Macron l-a invitat miercuri pentru "câteva zile" în Franţa, ceea ce acesta a acceptat cu acordul Riadului. 

Sosirea lui Saad Hariri în Franţa urmăreşte să deblocheze criza declanşată la 4 noiembrie prin anunţul demisiei sale, din Riad, şi de acuzaţiile libaneze privind "detenţia" sa în Arabia Saudită. 

Soarta sa face obiectul unor intense speculaţii şi informaţii contradictorii. Mai mulţi oficiali libanezi cu rang înalt, printre care preşedintele Michel Aoun, au afirmat că el este reţinut împotriva voinţei sale şi ar fi "în captivitate" la Riad. 

Joi, la finalul unei întrevederi în capitala saudită cu şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, trimis la faţa locului pentru a se întâlni cu el, Saad Hariri a anunţat că va merge "în curând" în Franţa, fără să precizeze data. 

Ulterior, în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu Jean-Yves Le Drian, ministrul saudit de externe, Adel al-Jubeir, a dat asigurări că Saad Hariri este liber să părăsească Riadul "când doreşte". 

La rândul său, Jean-Yves Le Drian a reafirmat "dorinţa Franţei ca Libanul să îşi păstreze stabilitatea, suveranitatea, să fie la adăpost de amestecul extern, iar comunităţile care îl alcătuiesc să fie respectate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.