Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harry Kane a doborât recordul de goluri la echipa Angliei cu reuşita din meciul cu Italia

Harry Kane

Atacantul Harry Kane a devenit, joi, cel mai bun marcator din istoria echipei de fotbal a Angliei, înscriind al 54-lea său gol pentru echipa naţională, în meciul cu Italia (2-1) de la Napoli, la debutul campaniei de calificare la EURO 2024, informează AFP, potrivit Agerpres.

Căpitanul Angliei, aflat la a 81-a selecţie în meciul cu Italia, l-a depăşit astfel pe Wayne Rooney (120 selecţii între 2003 şi 2018), autor a 53 de goluri, pe care îl egalase la Cupa Mondială din Qatar de anul trecut.

Kane a marcat al doilea gol al Angliei dintr-un penalty provocat de un henţ comis de Giovanni Di Lorenzo după un corner (min. 44)

"Eram nerăbdător să îmbrac tricoul Angliei şi să lansez campania pentru EURO", a declarat jucătorul pentru postul Channel 4.

"Trebuia să fie penalty şi când mingea a intrat în plasă atunci a fost o emoţie enormă, un moment magic", a adăugat cel care a ratat ocazia de a doborî recordul în timpul Cupei Mondiale din 2022, ratând un penalty contra Franţei în sferturile de finală.

Atacantul englez a devenit şi cel mai bun marcator din istoria clubului Tottenham, înscriind la începutul lunii februarie golul cu numărul 267 contra lui Manchester City (1-0), devansând legenda anilor '60, Jimmy Greaves (266).

În tricoul echipei naţionale a Angliei, Kane a înscris primul său gol în martie 2015, contra Lituaniei (4-0).

Selecţionata Italiei, campioana continentală, a fost învinsă de Anglia cu scorul de 2-1, joi seara, pe Stadionul ''Diego Armando Maradona'' din Napoli, într-un meci din Grupa C a preliminariilor EURO 2024 la fotbal.

Într-o reeditare a finalei EURO 2020, găzduită de Anglia, selecţionata Albionului s-a impus prin golurile marcate de Declan Rice (13) şi Harry Kane (44 - penalty). Pentru italieni a înscris debutantul Mateo Retegui (57), un italo-argentinian adus de urgenţă la naţională de Roberto Mancini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.