Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harry şi Meghan au lansat un apel pentru donaţii privind egalitatea accesului la vaccin în toată lumea

REUTERS
Prințul Harry Meghan Markle interviu
Prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle au lansat, cu ocazia celei de-a doua aniversări a fiului lor Archie, un apel la donaţii prin care să ajute la acces egal la vaccin în toată lumea.
"Chiar dacă avem impresia că reîntoarcerea la normalitate este la îndemână, ştim că într-o mare parte a lumii, şi mai ales în ţările în curs de dezvoltare, campaniile de vaccinare nu au început încă", a declarat într-un comunicat cuplul, care s-a retras din familia regală britanică acum un an şi trăieşte de atunci în California.
"Vă invităm să donaţi ce puteţi - dacă aveţi mijloacele de a o face - pentru a permite familiilor care se află în locurile cele mai vulnerabile din lume să aibă acces la vaccinuri", au adăugat ei. "Atât timp cât toată lumea, peste tot, nu are acces echitabil la vaccin", lumea nu-şi va reveni din această pandemie, au precizat Harry şi Meghan, citati de News.ro.
Fondurile, strânse de ONG-ul Global Citizen, vor ajunge la Alianţa pentru vaccin (GAVI), un parteneriat între entităţile private şi publice care coordonează în special distribuirea de vaccinuri anti-Covid în ţările defavorizate.
Cuplul a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că va co-prezida "Vax Live", un concert caritabil organizat de Global Citizen şi care vizează stimularea vaccinării contra Covid-19 în lume. Evenimentul va fi difuzat pe 8 mai şi va reuni artişti precum  Jennifer Lopez suu HER. Mai mulţi lideri mondiali, precum Joe Biden sau Emmanuel Macron vor transmite mesaje cu această ocazie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.