Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HARTA centrelor în care pot primi tratament românii depistați cu COVID-19 și care au simptome ușoare

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin vaccinare romania judete

Românii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, care nu au nevoie de spitalizare, se pot prezenta fără bilet de trimitere în anumite „centre de evaluare” realizate la nivel național pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.

Centrele sunt înființate pentru ca spitalele să nu se aglomereze cu pacienți cu simptome medii și ușoare, care nu au nevoie de îngrijire în spital și se pot trata acasă, cu ajutorul medicului de familie.

Procedura este următoarea: Pacientul pozitiv se adresează centrului de evaluare care îi efectuează un set minim de investigaţii, analize de laborator, investigaţii radiologice, după care în funcție de rezultate se internează pacientul sau se prescrie tratamentul cu antivirale la domiciliu, cu monitorizarea ulterioară de către medicul de familie.

Accesul la aceste centre de evaluare a stării de sănătate a pacientului Covid-19 se face pe baza prezentării confirmării bolii printr-un test rapid sau RT-PCR.

„E foarte important ca pacienţii să meargă în aceste centre când nu sunt într-o situaţie critică. Vom scade presiunea pe unităţile sanitare", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

La nivel național se vor înființa, în total 230 de asemenea centre de evaluare a românilor depistați cu COVID-19. În acest moment sunt 136 de centre funcționale.

Lista acestora poate fi consultată aici. Lista se va actualiza zilele următoare cu noi centre, pe măsură ce se înființează.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.