Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Harta firmelor și afaceriștilor pandemiei din Slatina -Fiul nașei (judecătoare) lui Bercea Mondial și un `acolit` al acestuia pe firul `combinațiilor` cu statul

Bercea Mondial

STIRIPESURSE va prezenta în perioada următoare dedesubturile a trei dosare de mare corupție, recent deferite justiției de Direcția Națională Anticorupție în care au fost cercetate fapte penale de profil comise în legătură cu achiziția de materiale în perioada pandemiei.

Este de amintit că faptele produse în perioada Ordinului președintelui Iohannis sunt de gravitate, ordinul președintelui din perioada pandemiei echivalând cu rigorile perioadelor de război sau de asediu.

În altă ordine de idei este de amintit că în perioada pandemiei mai mulți factori decizionali au comis pretinse fapte de corupție în legătură cu achiziționarea intempestivă și rapidă a unor aparate medicale sau materiale necesare combaterii pandemiei de Covid-19.

DNA a arătat în răspunsuri oficiale că are în lucru zeci de dosare în care cercetează numeroase fapte de corupție petrecute la nivel național în legătură cu achizițiile pentru pandemie dar și în context conex.

O mențiune ce se impune a fi făcută este aceea că marea majoritate a acestor dosare instrumentate e reprezentată de dosare cu acorduri de recunoaștere a vinovăției, ce au la bază câte un singur inculpat, cauze trimise pe rolurile instanțelor de judecată.

Din actele oficiale intrate în posesia STIRIPESURSE rezultă că peste 60 de astfel de dosare au ajuns pe rolul instanțelor de judecată din întreaga țară.

Astfel, în 3 martie 2023 DNA l-a deferit justiției pe directorul al Direcției Administrare Patrimoniu (D.A.P.) din cadrul Primăriei municipiului Slatina, județul Olt, Narcisa Ionela Ionescu, alături de șeful de birou în cadrul Direcției Administrare Patrimoniu din Primăria municipiului Slatina, Angelica Drejoi.

În dosar anchetatorii de la DNA s-au autosesizat din mass-media cu privire la posibila nelegalitate a unor achiziții efectuate „pe sprânceană„ de către funcționari ai primăriei Slatina.

În acest dosar anchetatorii DNA prezintă detaliat harta firmelor care au stat pe traseul afacerii cu echipamente medicale în perioada pandemiei în zona Slatina precum și beneficiarii din spatele afacerilor cu tentă de corupție.

SC Solutions

„S.C. Solutions Line S.R.L. a fost înființată în data de 04.02.2019 de asociatul unic și administratorul Chiriță Răzvan Mirel și are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc. Abia la data de 29.04.2020, numitul Chiriță Răzvan a adăugat și comerțul cu produse farmaceutice, chimice, cosmetice și de parfumerie, în obiectul de activitate al societății.

Această solicitare adresată ONRC a survenit ulterior apariției în presă a informațiilor privind modalitatea în care a fost desfășurată procedura de achiziție cu S.C. Solutions Line de către funcționarii din cadrul Primăriei Slatina.

S.C. Infinity Construct Trading S.R.L., societate având ca obiect de activitate comercializarea materialului lemnos, a materialelor de construcții și echipamentelor sanitare, este administrată de numitul Chirițescu Bogdan - lonuț;

acesta este asociat cu S.C. Solutions Line S.R.L. în cadrul altei societăți comerciale, S.C. Rabo Prints & More S.R.L., societate având ca obiect de activitate "alte activități de tipărire" și același sediu ca și S.C. Solutions Line S.R.L., în Popești Leordeni, str. Triumfului, nr. 2, cam. 1, jud. Ilfov.

De asemenea, numitul Chirițescu Bogdan este asociat unic și administrator al S.C. Advertising Display Solutions S.R.L., societate de la care S.C. Solutions Line S.R.L. a declarat achiziții de sume importante”, se arată în dosarul de la instanță.

Fratele unui acolit al lui Bercea Mondial pe firul afacerilor - Ex-subprefectul, la masa tratativelor

„Totodată, sus-numitul este asociat în cadrul S.C. Bigreen Engineering Infrastructure S.R.L., alături de Chitea lonuț Valentin, fratele fostului subprefect al jud. Olt, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, spălare de bani și constituire a unui grup infracțional organizat, alături de Sandu Anghel (zis Bercea Mondialul).

De altfel, în vederea identificării potențialilor furnizori pentru livrările ce urmau a se efectua către S.C. Solutions Line S.R.L., Chirițescu Bogdan a fost însoțit la discuțiile cu reprezentantul S.C. Global Research S.R.L. chiar de numitul Chitea Marian, cei doi ocupându-se personal de livrările ulterioare către S.C. Solutions Line S.R.L.”, se mai arată în dosarul de mare corupție privind achiziția de materiale medicale în vremea pandemiei.

Referitor la produsele achiziționate de la această societate, trebuie menționat că potrivit documentelor depuse la dosarul cauzei, S.C. Infinity Construct Trading S.R.L. a comandat dezinfectanții de la S.C. Global Research S.R.L. administrată de martorul Ducu Marian Cătălin.

Cu prilejul audierii din data de 31.08.2020 acesta a arătat că la sfârșitul lunii martie 2020 l-a cunoscut pe numitul Bogdan Chirițescu ( reprezentantul S.C Infinity Construct), prin intermediul lui Marian Chitea, un fost partener de afaceri din Râmnicu Vâlcea, acesta din urmă fiind cel care l-a contactat telefonic și l-a întrebat dacă produce dezinfectante, întrucât dorea să distribuie și el astfel de produse.

La sfârșitul lunii martie 2020 martorul l-a invitat pe Chitea Marian la sediul S.C. Global Research S.R.L. pentru a discuta cu acesta, iar Chitea Marian, a venit la sediul S.C. Global Research S.R.L. însoțit de Bogdan Chirițescu pe care i l-a prezentat ca un nou partener de afaceri al dumnealui.

Martorul le-a explicat celor doi că obținerea unui aviz de punere pe piață a unui biocid nu este simplă, procesul fiind unul de durată și că pentru comercializarea de produse biocide vor trebui să aștepte finalizarea dosarului de avizare de către Institutul Cantacuzino. Aceștia însă i-au spus că au deja diverși parteneri cu care vor să lucreze.

În luna aprilie 2020, a primit o comandă de la S.C. Infinity Construct Trading S.R.L. de soluție igienizantă pentru mâini, pe care a onorat-o, fără însă a încheia un contract de vânzare-cumpărare și nici de distribuție cu această societate (n.n. deși Chirițescu Bogdan a depus la dosarul cauzei contractul de distribuție nerecunoscut de martor și antedatat), însă a livrat S.C. Infinity Construct Trading S.R.L. în recipiente de 5 litri produsul cosmetic Clean Touch 0.1. ( aproximativ 2.000 de litri)”, se mai arată în actele de la dosarul aflat la Tribunalul București”, mai notează DNA în dosarul de la instanță.

Cine este ex-subprefectul - Legături pe axa Justiție - Sandu Anghel

„Chitea Marian, fost subprefect de Olt și fost director al Hidroserv Slatina în perioada în perioada în care Darius Vâlcov deținea calitatea de primar al Municipiului Slatina, a fost trimis în judecată alături de Sandu Anghel (n.n. cunoscut sub porecla Bercea Mondialul) de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Primarul Moț Constantin Stelian Emil este fiul judecătorului Sofia Mariana Moț din cadrul Curții de Apel Craiova care, la rândul său, este nașa unuia dintre copiii lui Sandu Anghel”, precizează anchetatorii DNA în dosar.

Câștiguri colosale în „combinațiile„ cu statul

Același obiect de activitate ca și S.C. Infinity Construct Trading S.R.L., "alte activități de tipărire", îl are și S.C. Karina Team S.R.L., un alt furnizor al S.C. Solutions Line S.R.L., societate comercială care este un furnizor mai vechi pentru S.C. Solutions Line S.R.L., ocupându-se, în concret, de personalizarea materialelor publicitare pentru S.C. Solutions Line S.R.L., așa cum rezultă din declarația reprezentantei acestei societăți, martora ....

S.C. Rocom IT Services S.R.L. este o altă societate comercială, furnizoare de echipamente de protecție (mănuși și soluție dezinfectantă pentru mâini) pentru S.C. Solutions Line S.R.L., care însă are ca obiect de activitate "repararea calculatoarelor și a echipamentelor periferice";

Reprezentantul S.C. Rocom IT Services S.R.L., martorul Dumitrescu Constantin Cosmin a precizat că produsul Bisool comercializat către S.C. Solutions Line S.R.L. este un igienizant, furnizorul său fiind în proces de autorizare, la acel moment, pentru comercializarea de dezinfectanți. Totodată, acesta a precizat că nu cunoștea exact destinația finală a produselor, fiind informat că produsele vor ajunge "la niște muncitori".

Suma totală achitată de S.C. Solutions Line S.R.L. furnizorilor săi pentru marfa achiziționată și ulterior livrată către Direcția Administrare Patrimoniu Slatina a fost de 4.508.476 lei. Suma încasată de S.C. Solutions Line S.R.L. de la Direcția Administrare Patrimoniu Slatina, pentru marfa livrată a fost de 10.737.370 lei.

Diferența rezultată între prețul de achiziție și prețul de vânzare este de aproximativ 6.200.000 lei, sumă considerabil mai mare decât un profit obținut în mod normal, în condiții de concurență și transparență în organizarea procedurii de atribuire a acordului cadru de către Direcția Administrare Patrimoniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.