Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hassan Rohani le cere soldaților să fie atenți la un eventual atac al SUA: 'Să avem o prezenţă autoritară în zonă'

AFP
Hassan Rouhani Ali Khamenei

Preşedintele iranian Hassan Rouhani îndeamnă forţele armate la menţinerea stabilităţii în regiune şi la atenţie faţă de ”provocări”, pe fondul unei escaladări în războiul declaraţiilor între Iran şi Statele Unite, relatează Reuters

Comandantul Gardienilor Revoluţiei a avertizat joi că Iranul ”va distruge” orice navă americană de război american care ameninţă securitatea iraniană în apele teritoriale la Golful Persic, la o zi după ce preşedintele american Donald Trump a lansat amennţări asemănătoare, scrie news.ro.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

”Trebuie să urmăm cu atenţie strategiile care garantează stabilitatea durabilă a regiunii şi să rămânem atenţi şi să avem o prezenţă autoritară în zonă”, l-a îndemnat Hassan Rouhani pe ministrul iranian al Apărării, Amir Hatami, vineri, într-o convorbire la telefon, potrivit televiziunii oficiale iraniene.

În altă convorbire la telefon, cu comandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, potrivit televiziunii publice, preşedintele iranian a evocat ”acţiuni provocatoare din partea unor străini în regiune” şi necesitatea de a ”rămâne atenţi”.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Tensiunile între Washington şi Teheran s-au amplificat după ce Donald Trump a retras Statele Unite în 2018 din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian şi a multiplicat sancţiuni impuse Iranului.

Aceste tensiuni au crescut în urma unor atacuri militare la începutul anului. Iranul a lansat rachete vizând baze militare irakiene în care se aflau trupe americane, ca represalii faţă de asasinarea într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă) a generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.