Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hassan Rohani, președintele Iranului, e de acord cu atacurile asupra rafinăriilor saudite: El consideră că rebelii din Yemen s-au apărat

Hassan Rouhani

Preşedintele iranian Hassan Rohani a justificat luni, la Ankara, atacurile împotriva Arabiei Saudite revendicate de rebelii din Yemen, afirmând că aceştia "nu fac decât să se apere" de bombardamentele saudite, informează AFP potrivit Agerpres.

"Yemenul este ţinta unor bombardamente zilnice (...). Poporul Yemenului a fost obligat să răspundă. Nu fac decât să se apere", a declarat Rohani la încheierea summitului dedicat situaţiei din Siria, la care a participat alături de omologul său rus, Vladimir Putin şi cel turc, Recep Tayyip Erdogan.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere: ‘Nu voi accepta niciodată’

Coaliţia din Yemen condusă de Arabia Saudită a afirmat luni că armele utilizate în atacul cu drone, care a redus în mod brutal aprovizionarea mondială cu petrol şi a trezit temerea unei escaladări militare între Washington şi Teheran, au fost fabricate în Iran.

Atacul a fost revendicat de gruparea rebelă houthi din Yemen, ţară aflată în război şi în care Riadul a intervenit începând cu 2015 în fruntea unei coaliţii militare care susţine guvernul în combaterea revoltei sprijinite de Iran.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a apreciat că nu există nicio dovadă că acest "atac fără precedent asupra aprovizionării energetice mondiale" a fost lansat din Yemen, Washingtonul acuzând Iranul că se află la originea acestuia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.