Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hassan Ruhani acuză SUA de evoluția epidemiei din Iran: ’Sancţiunile au eşuat în a împiedica eforturile noastre de combatere a epidemiei de coronavirus’

Hassan Rouhani

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, a declarat miercuri că SUA au pierdut ocazia istorică de a ridica sancţiunile împotriva Iranului în timpul pandemiei de coronavirus, chiar dacă, după cum a subliniat liderul iranian, aceste sancţiuni nu au împiedicat lupta Teheranului împotriva noului tip de coronavirus, informează Reuters potrivit Agerpres.

"Americanii au avut o mare ocazie de a-şi cere scuze... şi de a ridica sancţiunile injuste şi nedrepte împotriva Iranului", a spus Rouhani în timpul unei şedinţe de guvern televizate.

"Sancţiunile au eşuat în a împiedica eforturile noastre de combatere a epidemiei de coronavirus", a subliniat preşedintele iranian.

La sfârşitul lunii trecute, Rouhani declara că Washingtonul ar trebui să ridice sancţiunile dacă SUA doresc cu adevărat să ajute Iranul să stopeze epidemia de coronavirus, adăugând că Teheranul nu intenţionează să accepte oferta de ajutor umanitar din partea administraţiei americane.

Washingtonul a oferit asistenţă umanitară Iranului, inamicul său de multă vreme, dar autoritatea supremă a ţării, ayatollahul Ali Khamenei a respins această ofertă.

Tensiunile între cele două ţări s-au accentuat din 2018 când preşedintele Donald Trump a retras SUA din acordul încheiat în 2015 între Iran şi şase puteri occidentale cu privire la programul nuclear al acestuia şi a reinstituit sancţiuni care au sufocat economia iraniană.

Autorităţile iraniene au declarat că sancţiunile SUA le împiedică eforturile destinate să limiteze propagarea epidemiei de coronavirus, iar Rouhani le-a cerut americanilor să-şi invite guvernul să ridice sancţiunile în contextul combaterii coronavirusului de către Iran.

Iranul este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 44.000 de infectări şi aproape 3.000 de morţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.