Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hazard ar fi putut juca în continuare pe bani frumoşi în Arabia Saudită, spune Obi Mikel

instagram.com
Eden Hazard

Eden Hazard şi-ar fi putut continua cariera câştigând sume colosale de bani în Arabia Saudită, dar a preferat să pună pe primul loc viaţa de familie, a declarat nigerianul John Obi Mikel, prieten al fostului internaţional belgian, scrie rtbf.be, potrivit Agerpres.

bi Mikel a spus că Hazard a avut oferte colosale de la echipe din Arabia Saudită, însă belgianul a decis să pună punct definitiv carierei competiţionale.

"Aş fi putut să merg în Arabia Saudită, unde luam un milion de dolari pe săptămână. Ok, şi apoi? Am avut două-trei oferte să merg la echipe saudite. Mikel, am suficienţi bani şi nu sunt un risipitor, ştiu cum să-mi trăiesc viaţa. Vreau să mă bucur de familie, de copii", a spus Obi Mikel că i-ar fi mărturisit Hazard.

Eden Hazard, care şi-a anunţat în octombrie retragerea din activitate, a câştigat în jur de 110 milioane de euro net în cariera sa, fiind cel mai bine plătit fotbalist belgian din toate timpurile, scria cotidianul Het Nieuwsblad, citat de alt ziar belgian, La Derniere Heure.

Eden Hazard, în vârstă de 32 de ani, a jucat şaisprezece ani ca profesionist: la echipa franceză Lille, când era foarte tânăr, apoi la Chelsea Londra, unde a avut mare succes, pentru a avea un sfârşit de carieră dificil la Real Madrid. În toţi aceşti ani, extrema belgiană a fost printre cei mai bine plătiţi jucători la fiecare club pe unde a trecut, ajungând astfel să câştige în total mai bine de 110 milioane de euro net.

La Lille, Eden avea deja unul dintre cele mai mari salarii din campionatul francez, deşi era foarte tânăr. În ultimul său sezon aici, el a primit în jur de 5,5 milioane de euro brut sau 2,8 milioane net, la doar 21 de ani. Un salariu pe care îl va dubla la sosirea în Anglia, unde va primi în total 47 de milioane de euro net în cele şapte sezoane pe care le-a petrecut la Chelsea.

În ciuda evoluţiile slabe din Spania, Hazard a câştigat sume uriaşe la Madrid. Cel mai bine plătit jucător din La Liga, el ar fi avut un salariu anual de circa 31 de milioane de euro brut. Pentru patru ani la Real, internaţionalul belgian ar fi primit 63 de milioane de euro net.

Evident, aceasta nu este singura lui sursă de venit. Pe lângă contractele de sponsorizare, reclame şi drepturile de imagine, belgianul a primit şi numeroase prime pentru prezenţa sa la echipa naţională. Câteva milioane de euro care s-au adăugat la salariul său impresionant primit la diferitele sale cluburi.

Eden Hazard a intrat şi în clasamentul celor mai bogaţi belgieni, cu locul 251, cu o avere personală estimată la 93 de milioane de euro.

Obi Mikel a declarat în octombrie că belgianul a stat prost cu igiena de viaţă, relata site-ul walfoot.be.

"Eden Hazard? Cel mai leneş jucător pe care l-am văzut vreodată. Dacă îl vedeţi acum, a mai slăbit puţin. Dar când era la Chelsea, cu o zi înainte de meci, stătea 20 de minute după cină să-şi mănânce orezul cu lapte. Adoră mâncarea", a spus Mikel.

"Apoi se ducea la culcare, se trezea dimineaţa, venea la meci la ora 15:00 şi juca. În timpul antrenamentului, se izola şi nu participa cu adevărat. Se mulţumea să discute. Dar în weekend performa de fiecare dată şi era votat omul meciului", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.