Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HBO va lansa un documentar despre mentorul politic al lui Donald Trump

Tha New York Times
Donald Trump

Documentarul "The Story of Roy Cohn", care cuprinde un exhaustiv material de arhivă despre viaţa şi moartea controversatului avocat american care a fost mentorul politic al preşedintelui Donald Trump, va fi disponibil pe HBO de sâmbătă 20 iunie, relatează EFE potrivit Agerpres.

Realizatoarea filmului este Ivy Meeropol, nepoata lui Julius şi Ethel Rosenberg, căreia Cohn i-a intentat proces în aşa numitul caz al "spionilor atomici" şi care l-a propulsat la celebritate pe acest avocat, potrivit HBO.

"Povestea lui Roy Cohn", care a avut premiera toamna trecută la Festivalul de Film de la New York, prezintă viaţa controversatului avocat de la sfârşitul anilor 1950, când devenise principalul avocat al senatorului Joseph McCarthy, şi până la moartea sa de SIDA, în 1986.

Între aceşti ani, Roy Cohn a reuşit să capete o mare putere politică şi să devină "favoritul administraţiei lui Reagan", precum şi mentorul politic al actualului preşedinte american, Donald Trump.

Documentarul include un material de arhivă extins ce cuprinde numeroase interviuri - cu John Waters, Cindy Adams, Alan Dershowitz, Nathan Lane şi Tony Kushner - dar şi conversaţii înregistrate pe bandă audio între Cohn şi jurnalistul Peter Manso.

Cu Manso şi cu romancierul Norman Mailer, Cohn a împărţit aceeaşi casă în Provincetown (Massachusetts), destinaţie de vacanţă a comunităţii LGTBI, fapt ce i-a surprins pe mulţi, el dovedind o sexualitate mai deschisă decât în multe alte aspecte ale vieţii sale.

O parte din această povestire este ilustrată în cartea "A?ngeles in America", de Tony Kushner, recompensată cu premiul Pulitzer, a cărei adaptare este de asemenea disponibilă pe HBO şi care oferă o idee despre cât era de periculos Roy Cohn şi cum îşi exercita puterea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.