Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HC Dobrogea Sud Constanţa a învins Steaua, 30-25, la handbal masculin

www.csmbucuresti.ro
CSM București Steaua handbal masculin

HC Dobrogea Sud Constanţa a învins Steaua cu 30-25 (16-14) în derby-ul etapei a 5-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Gazdele au obţinut o victorie importantă într-un meci dificil, în timp ce oaspeţii au suferit primul eşec în campionat.

Cele două reprezentante ale României care vor juca la sfârşitul săptămânii în turul 2 al Cupei EHF şi-au măsurat forţele în campionat, într-un moment important al sezonului pentru ambele . Constanţa venea după o primă lună sub aşteptări, în timp ce Steaua avea să susţină primul examen în compania unei rivale la titlu. În cele din urmă, formaţia antrenată de Zvonko Sundovski avea să facă cel mai bun meci al sezonului, în timp ce băieţii lui Ovidiu Mihăilă au părut că încep să acuze oboseala după o primă lună bogată în meciuri oficiale, 11 la număr, scrie mediafax.ro.

Primele 17 minute ale jocului au fost destul de echilibrate, fiind înregistrate nu mai puţin de 8 egalităţi (8-8). Din mometul în care gazdele au reuşit să se desprindă la două goluri (10-8, min. 18), nu au mai cedat iniţiativa. Constanţa a început să primească un ajutor tot mai important din partea ultimei achiziţii, portarul Ionuţ Iancu, astfel că a reuşit să-şi păstreze avansul chiar şi cu eliminările lui Vujovic şi Chikovani.

După 16-14 la pauză, gazdele au apăsat pe acceleraţie şi au reuşit să se desprindă, pe fondul unui joc al Stelei tot mai previzibil în atac, de a angaja fără succes pivotul aproape la fiecare fază. De la 18-17 (min. 36), HC Dobrogea Sud a marcat 5 goluri consecutive şi s-a desprins la 23-17 (min. 43), în condiţiile în care Babasafari a avut alte trei intervenţii în poarta Stelei.

Ovidiu Mihăilă a solicitat time-out de două ori într-un interval scurt, dar nu a reuşit să-şi mai resusciteze echipa tot mai obosită. În plus, Ionuţ Georgescu s-a accidentat, astfel că vicecampioană a rămas fără extremă dreapta de meserie. De partea cealaltă, Ionuţ Iancu a continuat să facă un meci foarte bun, iar „delfinii” au atins diferenţa maximă, 25-18. Constanţa a avut meci câştigat încă de la mijlocul reprizei secunde.

Finalul de joc i-a aparţinut tânărului Bizău, care a marcat 4 goluri în ultimele 10 minute, fără folos însă pentru Steaua. HCDS a câştigat cu 30-25 şi s-a trezit la timp după înfrângerile cu Dinamo şi Minaur şi victoria chinuită cu Dunărea Călăraşi. Pentru oaspeţi nu este timp să-şi lingă rănile, pentru că programul este unul fel de consistent în următoarea perioadă: Cupa EHF, Liga Naţională şi SEHA League.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.