Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Health Canada a autorizat cel de-al doilea vaccin bivalent anti-COVID care vizează subvariantele BA.4 şi BA.5 ale Omicron

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Health Canada a autorizat vineri cel de-al doilea vaccin bivalent anti-COVID-19 care vizează subvariantele BA.4 şi BA.5 ale Omicron, relatează Xinhua.

Autorizat pentru utilizare ca doză de rapel la persoanele începând cu vârsta de 12 ani, vaccinul este o versiune adaptată a serului Comirnaty de la Pfizer/BioNTech, a precizat Health Canada, potrivit Agerpres.

Noul vaccin anti-COVID-19 bivalent ţinteşte atât tulpina iniţială a coronavirusului, precum şi subvariantele BA.4 şi BA.5 ale variantei Omicron, a mai spus Health Canada, adăugând că se aştepată ca noul ser să aibă un profil de siguranţă similar cu cel al vaccinul original Pfizer/BioNTech, cu efecte secundare majoritatea uşoare.

Potrivit autorităţii canadiene în domeniul sănătăţii, toate vaccinurile anti-COVID pe bază de ARN mesager autorizate pentru utilizare în Canada continuă să fie foarte eficiente în prevenirea formelor grave, a spitalizării şi decesului din cauza COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.