Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei: Europa aşteaptă intensificarea cooperării cu noua Administraţie de la Washington

europarl.europa.eu
Heiko Maas

Uniunea Europeană aşteaptă de mult timp intensificarea relaţiilor transatlantice şi vrea să coopereze strâns cu viitoarea Administraţie a SUA, condusă de preşedintele Joseph Biden, afirmă Heiko Maas, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului UE, anunță MEDIAFAX.

Întrebat, într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, ce aşteptări are în privinţa cooperării cu Anthony Blinken, propus de preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, pentru funcţia de secretar de Stat, Heiko Maas a declarat: "Anthony Blinken este un adept al asumării responsabilităţilor şi al cooperării internaţionale. Aşteptăm de mult timp acest lucru".

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare anticoronavirus a făcut anunțul! Câte doze a comandat România

"Revenirea Statelor Unite pe scena internaţională va schimba multe lucruri, întrucât noi vrem o poziţie de cooperare. Europa şi SUA trebuie să coopereze din nou mai strâns la nivel strategic", a adăugat Heiko Maas.

"Nu trebuie să mai lăsăm vid internaţional, cum s-a întâmplat în Libia sau Siria, unde au intervenit alţii, Rusia sau Turcia. Nu trebuie să le mai lăsăm spaţiu de manevră actorilor autocraţi. Noi, europenii, suntem pregătiţi să contribuim la o alianţă cu Statele Unite pentru a fi garanţi ai păcii, democraţiei şi drepturilor omului", a subliniat ministrul german de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.