Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Heineken, al doilea producător mondial de bere, a raportat un declin peste estimări al vânzărilor trimestriale de bere

www.heineken.com
heineken

Heineken NV, al doilea producător mondial de bere, a raportat un declin peste estimări al vânzărilor trimestriale de bere, din cauza majorării costurilor şi a restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei de COVID-19, care au afectat vânzările în Asia, transmite Reuters, citat de agerpres.

Compania olandeză, care produce sortimente ca Heineken, Tiger şi Sol, a înregistrat o scădere a vânzărilor de 5,1% în trimestrul trei din 2021, în timp ce în regiunea Asia-Pacific declinul a fost de 37,4%. În Vietnam, una din primele trei pieţe ale Heineken, vânzările au scăzut cu mai mult de jumătate.

Analiştii se aşteptau în ansamblu la un declin al vânzărilor de 2,3%, cu un recul de 25,6% în regiunea Asia-Pacific şi o creştere modestă în Africa, Orientul Mijlociu şi Europa.

Heineken şi-a menţinut estimările privind rezultatele anuale, care ar urma să fie sub nivelul de dinaintea pandemiei, în 2019.

Directorul general al Heineken, Dolf van den Brink, a apreciat că se observă semne de redresare în regiunea Asia-Pacific.

Vânzările pe piaţa europeană au fost dezamăgitoare, nereuşind să revină pe aşteptata creştere. Slăbiciunea reflectă parţial vremea nefavorabilă din timpul verii în Europa de Nord, precum şi problemele logistice din marea Britanie.

Grupul Heineken are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere şi cidru internaţionale, regionale, locale şi de specialitate.

În România, compania oferă un portofoliu divers de mărci de bere şi cidru, câteva dintre acestea fiind produse în cele patru fabrici locale (Constanţa, Craiova, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc). Fabricile din România au peste 1.100 de angajaţi şi se aprovizionează de la furnizori locali cu peste 70% din ingrediente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.